• Derde potje mandjebal in deze mini-zaalcompetitie. Derde potje ook waarin onze Big Belgian Boss creatief moest omgaan met zijn basis 8. Opa en oma zijn noodgedwongen een weekje met verlof. En wij maar denken dat juist de jongere generaties vatbaar zijn voor Omikron… Dankzij de goed georganiseerde livestream van Johan konden zij er toch, in ieder geval in gedachten, bij zijn. Een tweetal waardige vervangers hijst zich in ons blauwe strijdtenue voor aanvang van de wedstrijd; Julia en Sander. Beter bekend als de keizerin en Duracell.

VIKO - een niet zo creatieve afkorting van Vianen Korfbal - vormt voor ons de enige nog onbekende tegenstander in deze poule van 4. Voorkennis bleef beperkt tot hun gelijke spel tegen The Antiwalkers en één bekend gezicht van oude tegenstander Roda. De beste man fungeerde toen nog als hoofdcoach. Remko Meeuwsen, kom er maar in!

Waar we in de afgelopen twee wedstrijden ons op wilskracht terug in de wedstrijd wisten te vechten, was het devies ditmaal om vanaf minuut 1 het gaspedaal helemaal in te trappen. Zo gezegd, zo gedaan, dacht Sander. Hij zet met zijn doelpunt in onze eerste aanval meteen de toon. In het eerste kwart werken we gestaag toe naar een 10-6 voorsprong. Verdedigend nog te veel onzuiverheden. Aanvallend is de dreiging wellicht nog wel groter dan de score doet vermoeden. “Shots afwerken, enkel de volgende bal telt.” - aldus BBB. VIKO besluit om al in de eerste helft alle zeilen bij te zetten. De langste Jan van het doorgaans niet met lengte overgoten 8-tal maakt plaats voor twee spierballen. Niet veel later blijkt hij ook over duikdiploma A, B en C te beschikken. Men notere 14-11 met rust. Laat dit dan niet betekenen dat dit die ene helft per week is waarin wij een fatsoenlijk aantal doelpunten kunnen bijschrijven. Dan zou het in de tweede helft wel eens heel spannend kunnen worden.

Gelukkig worden in de rust de resterende foutjes aangestipt, om ze vervolgens in het tweede bedrijf mooi glad te strijken. De juiste mensen op de juiste plekken. “Korfballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel korfballen.\" Deze wijze woorden komen overigens van https://kvtilburge1.ditismijnteam.nl/team/199494-rob-piette , gemixt met een vleugje Johan Cruijff. En ja, U leest het goed! Dit bericht komt uit de periode dat Rob Piette naar eigen zeggen nog het beroep “student” beoefende. Wat gaat de tijd toch snel.

Enfin, de wedstrijd! Waar onze doelpuntenmachine in de tweede helft wat gas terugnam, slaagden we er zonder al te veel problemen toch in om de Vianenaren op afstand te houden. De arbiter van vandaag besloot om er geen stippenfestijn meer van te maken, wat de wedstrijd ten goede kwam. Geen schoonheidsprijs voor de tweede helft, maar een solide verdediging does the job. Ons Mona toetje van de maand speelde de wedstrijd van het jaar. Zij en Duracell genoten een publiekswissel. Muchacho en Vegaties traden aan om de laatste minuten vol te maken. Op de valreep nog een stippie versieren (en maken!). Het stadion galmde nog enige tijd na. “Ties. Ties. Ties. Ties. Ties.” Eindstand 24-14.

Na afloop steken we de bezwete hoofden nog eenmaal bij elkaar. Een delegatie van de Technische Commissie (in de vorm van Gijs) brengt ons het nieuws betreffende de nieuwe hoofdtrainer voor volgend jaar. Spannend! Iemand van binnen ons eigen cluppie. Nog spannender! Morris van Hooff wordt de kapitein van het schip. Welkom Morris, wij hebben er zin in!

Volgende week worden de belangrijkste krachtmetingen uitgevochten in de kantine, op de Heuvel en aan de Paleisring. Korfballen is daarbij onverstandig. Daarna krijgen we nog een vrije zaterdag om alle feestneuzen weer in de goede richting te krijgen. Pas op 12 maart spelen we de rentree in Vianen.

Afsluitend nog even de afwikkeling van deze door Corona gedicteerde mini-competitie. Geen degradanten, dus doelstelling behaald! Nummers 1 en 2 van iedere mini-poule spelen een tweeluik van kruisfinales (tegen de andere mini-poule) om promotie naar de overgangsklasse af te dwingen. Met een dun potloodje omcirkelen we voorzichtig 9 en 16 april in de agenda. Dat moet nu het doel zijn!

Alaaf!