• Het laatste rondje! Voordat we weer ‘echt’ Korfbal gaan spelen, in de zaal. De ‘return’ tegen SDO in eigen huis. Mooie manier om de eerste helft veldcompetitie af te sluiten. Of ja, da’s altijd een beetje afwachten, want eerlijk gezegd waren de weersvoorspellingen voor dit weekend vrij duidelijk: grafweer. Da’s altijd de perfecte omstandigheid voor een slechte wedstrijd. Maar, de goden waren ons vandaag goed gezind. Waar ondergetekende de gehele ochtend zat te staren naar de regen die tegen de achterruit aan viel, bleek het ineens kurkdroog bij aankomst aan de Bladelstraat. Misschien mochten we dan toch nog ergens op rekenen vandaag.
  Al snel bleek dat SDO te kampen had met een aantal blessures. Tenminste twee ‘basisheren’ ontbraken en daar het tweede van SDO het goed doet, werden zij vervangen door jonge knapen. De vraag is, achteraf gezien dan, of dat voor SDO de juiste strategie was, want het tweede van Tilburg vlamde vandaag compleet over SDO 2 heen. Waar de wedstrijd in Veldhoven nog in het voordeel van SDO 2 beslist werd, bleek dat de talenten van Tilburg geleerd hadden van die wedstrijd en eigenlijk in de eerste helft alle schaapjes al op het droge hadden. De complete trukendoos ging gedurende de eerste helft al open. Goede voorbode voor onze eigen wedstrijd.
  We begonnen vrij gretig en wisten SDO al snel vast te zetten, waardoor zij maar moeilijk tot doelpunten kwamen. Tilburg speelde frivool en scoorde eigenlijk vrij gemakkelijk. Zonder dat het echt spectaculair was, liep Tilburg in de eerste helft uit naar een comfortabele 13-5 voorsprong. In de duels waren we dusdanig dominant dat we uit konden blijven kiezen. De échte scherpte ontbrak nog, er werd zo nu en dan nog een vrije bal teveel weg gegeven, maar een prima ruststand stond op het scorebord. Of ja, scorebord, die deed het vandaag niet. Mochten het met zo’n ouderwetse ‘flipper’ doen. Super handig, want die houdt de tijd natuurlijk niet bij. En de arbiter van dienst vandaag vond het niet nodig om zijn tijdsindicatie met ons te delen. Frappant, maar ach.
  Trad vandaag toch weer het ouderwetse ‘tweede helft syndroom op’. Alle ingrediënten waren er; ruime voorsprong in de eerste helft opgebouwd, genoeg kansen om uit te lopen, genoeg kwaliteit, en jawel! Gewoon weer ouderwets brassen. De scherpte was eraf. Er werd onvoldoende geselecteerd, we lieten ons verleiden tot de makkelijke kansen. In het eerste deel van de tweede helft blijven we verdedigend ons werk doen. Er worden verschillende blokjes uitgedeeld, jammer genoeg zag de scheids ze niet allemaal als reglementair. Maar ook komt de klad er een beetje in en laten we SDO mee korfballen. Waar het aan lag? Misschien waren we een beetje van slag doordat ondergetekende als ‘ondeugend’ werd bestempeld door de arbiter van dienst. Maar misschien zaten we met ons hoofd al wel een beetje bij het flesje Jupiler wat snel zou komen. Het leidde hoe dan ook tot onverzorgd aanvalsspel, het missen van veel kansen en onnodige verdedigende slordigheid. SDO liep in tot een verschil van vijf doelpunten, toen The Big Belgian Boss aan de rem trok. En toen leek het ineens wel te kunnen.
  Mooiboy scoorde nog even een geel kaartje; persoonlijk begreep ik die beslissing van de arbiter niet helemaal, maar gelukkig liep dat allemaal met een sisser af. We zetten nog even aan in de laatste 10 minuten en konden het verschil weer oprekken tot uiteindelijk 23-15. Eigenlijk jammer dat we een zo matig einde geven aan deze eerste helft veldcompetitie, want we hebben over het geheel van de competitie goed en volwassen gekorfbald. Zestien punten na acht wedstrijden is een uitganspositie om trots op te zijn. En nu gaan we kijken wat we in de zaal waard zijn. Een klasse hoger dan op het veld, dus een kans om te laten zien wat we waard zijn.
  Nu een paar weken intermezzo, tot snel weer!
  Tilburg 1