• In zo’n kleine poule moet je een beetje op je tellen passen. Want waar je voorheen nog eens een paar wedstrijden aan kon kijken voordat de kaarten geschud waren, ben je in de nieuwe opzet al na drie wedstrijden op de helft van de competitie. Na het verlies van vorige week betekende dit dat er deze week maar één uitkomst mocht zijn: winst.

  Dat moest zonder Mooiboy gebeuren. Hij was helaas door omstandigheden afwezig. Wel in eigen huis, waar we doorgaans het best spelen. En tegen een wel bekende; tegen ONDO spelen we in de laatste jaren zo regelmatig dat we de namen en nummers inmiddels wel kunnen dromen. Hoewel we ONDO goed kennen en vorig seizoen tweemaal van ze wisten te winnen, wisten we bij voorbaat dat het altijd lastig is tegen ONDO. De Zeeuwen beschikken aan zowel dames- als herenkant over goede schutters. Maar tegen ONDO weten we vaak ook veel te scoren. Dus eigenlijk was het devies simpel. Maak er eentje meer dan zij en dan krijg je twee punten toegestuurd vanuit Zeist.

  ONDO scoort direct bij aanvang van de wedstrijd. Toon is gezet. Maar gelukkig heeft de Bakkersvrouw een snel antwoord. We beginnen beter aan de wedstrijd dan vorige week. Nog niet spectaculair, maar er wordt vrij makkelijk gescoord. Alleen scoort ONDO ook vrij makkelijk. De wedstrijd ontwikkelt zich in de eerste helft vrij gelijk. ONDO begint met een van haar routiniers op de bank, maar door wat lijkt op een migraine aanval (ik was toch best aardig tegen hem?) wordt hij al voor rust in het veld gebracht.

  Geen van de ploegen weet uit te lopen in het eerste bedrijf, maar het publiek wordt wel op doelpunten getrakteerd. Net voor rust weet ONDO nog te scoren, waardoor we gaan rusten met een stand van 10-11.
  Net in ons nadeel. Dus er moet een schepje bovenop. Want wat we inmiddels weten van de Zeeuwen is dat ze doorgaans blijven knokken. Op zich is de druk op de aanvallers van ONDO niet onaardig, dus we moeten iets meer geweld in de rebound brengen, om hun aanvallen te verkorten.

  Direct na rust maken we gelijk. We starten scherp aan de tweede helft en we voelen dat we beter in de wedstrijd zitten dan onze tegenstander. Het initiatief is voor ons en we beginnen over verschillende schijven makkelijk te scoren. De Bakkersvrouw heeft vandaag haar vizier op scherp en ook de verloren zoon maakt belangrijke doelpunten. We slaan een gat van twee doelpunten maar telkens als we denken uit te lopen, weet ONDO toch weer te scoren. Hoewel Mona uitstekend staat te verdedigen, weet een van de Zeeuwse dames telkens makkelijk raak te schieten onder druk. Toch voelt het alsof we de vier verschil gaan maken, want de wedstrijd is gekanteld in ons voordeel. In het ene vak gebruiken we het rebound overwicht van Opa om lang te spelen, in het andere vak weten Duracell en Feddinho elkaar goed af te wisselen en zo slim invulling aan de posities te geven.

  De vier verschil komt er niet, want ONDO laat het haar op haar tanden zien. Met nog maar kort te spelen weten ze via een aantal snelle doelpunten ineens toch weer gelijk te maken. Voelt op dat moment raar, omdat we juist de wedstrijd probeerden te ‘consolideren’. Met nog een paar minuten te spelen liggen alle opties dus weer open. Maar Tilburg verdedigt goed. Er wordt kort gevolgd en duels worden gewonnen. Het geeft Duracell de ruimte om vandaag het mannetje te zijn. Hij maakt in de laatste twee minuten koeltjes twee doelpunten en daarmee is de kous af.

  Erg belangrijk dat we vandaag de punten in huis houden. Daarmee ligt de druk bij ONDO. Swift en KOAG, de winnaars van vorige week, speelden vandaag tegen elkaar. KOAG weet van Swift te winnen. Daarmee lijkt het vrij dicht op elkaar te zitten in deze poule. Alleen de wedstrijd ONDO Swift vorige week werd met ruime cijfers door Swift gewonnen, de overige wedstrijden kennen een resultaat van slechts een paar doelpunten verschil. Belooft dus een leuke wedstrijd te worden volgende week, wanneer Swift op bezoek komt in Tilburg! Kom jij ook de longen uit je lijf brullen om de punten in Tilburg te houden?

  Tilburg 1