• Tijd voor de tweede helft van de competitie! Normaliter zou je dit ergens in het voorjaar van 2024 zeggen. Maar in deze ‘mini-competitie’ is het alweer tijd voor de returns. Dus treffen we KOAG weer, de tot het begin van deze competitie toe ‘grote onbekende’. De Krimpenaren, gekleed in het bijna fluorescerend groen-geel, troffen we in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Toen bleek dat zij over een aantal goede schutters beschikten. In de uitwedstrijd schoten zij uit de startblokken; het was dus zaak dat we dat vandaag niet nogmaals lieten gebeuren en ze vanaf het begin het vuur aan de schenen zouden leggen.

  Er werd scherp gestart. Sleutel tot overwicht vandaag moest zijn om in de rebound te heersen. En dat gebeurde; de Tilburger heren stonden vanaf minuut één ijzersterk onder de korf. KOAG had hier moeite mee; zij wilden juist zoeken naar het schot en herhalen. Precies dat werd gedwarsboomd. In het verloop van de eerste helft konden wij zodoende de leiding nemen. Een klein verschil slechts; maar KOAG moest in de achtervolging.

  Zelf kennen we ook fases waarin we niet scherp genoeg zijn. De zuiverheid om kansen onverbiddelijk af te maken is er nét niet, waardoor KOAG in ons spoor kan blijven. Ook laten we ons regelmatig verleiden toch het schot te nemen, wetende dat de groen-geel hemden veel inzakken over de heren. Het leidt ertoe dat we rusten met een gelijke stand van 7-7.

  Direct na rust past KOAG haar spel aan. Aanvallend worden de heer op heer duels onder de korf meer gemeden door de Krimpenaren en wordt er in een ‘twee-twee’ situatie druk op onze verdediging uitgeoefend. Het legt de bezoekers geen windeieren; deels ook door individuele klasse weten ze de broodnodige doelpunten te vinden en een gaatje te slaan. Dat gat wordt meteen weer gedicht, maar daarna verzuimt Tilburg het doelpunten maken. Hoewel er veel rebound is en dus herhaaldelijk naar het schot gezocht kan worden, verzanden we vaak in slordigheden. Slechte passes, onjuiste schotkeuze waardoor KOAG in kan zakken. Hierdoor gooien we zand in onze motor. Ook KOAG komt niet makkelijk tot scoren, maar bij ons hapert het even volledig.

  Dus slaat KOAG een gat van twee doelpunten, wat ze ook vast weten te houden. Hoewel er genoeg tijd is om het gat te dichten, verzuimen we precies dat te doen. De Krimpenaren blijven koel en weten de marge van twee doelpunten in stand te houden tot het laatste fluitsignaal. Helaas pindakaas.

  Dat laat een zure smaak na. Waar we ons in de uitwedstrijd tegen KOAG lieten verrassen, kwamen we vandaag beslagen ten ijs. Maar we missen de scherpte om goed spel om te zetten in doelpunten. Dat is zonde en kost punten. Die punten waren welkom geweest, want daarmee hadden we het gat met ONDO kunnen vergroten. Dat mag helaas niet zo zijn, wat betekent dat volgende week des te belangrijker wordt. ONDO staat nog puntloos onderaan en wie laatste staat, degradeert. De thuiswedstrijd wonnen we van ze, maar willen we ONDO definitief achter ons laten dan moet er volgende week gewonnen of gelijk gespeeld worden.

  Belooft een leuke wedstrijd te worden! Het is een eind rijden, maar alle support is welkom. Dan drinken we naderhand een Zeeuws biertje. Tot dan!

  Tilburg 1.