• Na wederom een onderbreking, ditmaal was het Pinksteren (weet iemand eigenlijk wat dat nu precies is?), weer een gelegenheid om punten te gaan pakken. Of ja, ‘een gelegenheid’, het wordt natuurlijk tijd dat we wedstrijden gaan winnen. Al drie wedstrijden spelen we ondermaats en dan is de beloning die het KNKV je geeft in de vorm van punten veelal inherent.

  Ook al moeten we feitelijk gezien constateren dat we op de helft van de competitie nul punten hebben, zijn er nog volop mogelijkheden. Alleen Delta weet tot op heden al haar wedstrijden te winnen. Kinderdijk, de tegenstander van vandaag, heeft vier punten en Swift heeft slechts twee punten. Daar Swift vandaag tegen de koploper speelt is de kans dus groot dat je bij winst vandaag gelijk in punten komt.

  Twee weken geleden speelden we een draak van een wedstrijd waarin scherpte in zowel duels als afronding miste. Toch was het gevoel, ondanks een duidelijk verlies, dat dit onnodig was. Maar dan moest er wel anders gespeeld gaan worden.

  Normaliter weet Tilburg 2 ons wel eens het goede voorbeeld te geven maar helaas was dat vandaag niet het geval. Ondanks dat zij bij winst tegen het normaliter beduidend zwakkere SDO kampioen konden worden, lukte het niet vandaag. Het was ook geen fantastisch weer; typisch voor-zomers druilerig weer maakte wellicht ook dat zij niet lekker in hun spel kwamen.

  Wij moesten het met ditzelfde weer doen. Of sterker nog, toen het internationale arbiterduo onze wedstrijd infloot, besloten de weergoden volledig los te gaan. Niet echt een lekker recept om aan een korfbalwedstrijd te beginnen. Maar Tilburg begint meteen op het scherpst van de snede; er worden lange aanvallen gespeeld en de verdediging weet in no-time ballen te onderscheppen. Wellicht is het even wennen aan het weer maar gelukkig zet Ei na enkele aanvallen de 1-0 op het scorebord. Dan is de ban gebroken.

  Tilburg speelt een uitstekende eerste helft. Er wordt goed op de ballijnen verdedigd, duels worden vol overgave aangegaan en de aanvallen zijn dynamisch. We lopen snel genoeg van Kinderdijk weg; de bezoekers lijken geen antwoord klaar te hebben. Wat dat betreft is het spelbeeld precies omgedraaid ten opzichte van twee weken geleden.

  Gelukkig wordt er vandaag wél raak geschoten. De verloren zoon is haarscherp en de Keizerin verrast haar tegenstander telkens. Er wordt niet afgeremd; Tilburg dendert door in de eerste helft wat maakt dat er voor het rustsignaal gefloten wordt bij een 14-6 tussenstand.

  Dan schuilt natuurlijk het risico dat we na rust de touwtjes laten vieren. Maar dat gebeurt gelukkig niet. Feddinho oogt alsof hij voor de wedstrijd 4 liter Red Bull op heeft; hij ‘rijdt’ op zijn tegenstander en is een ware plaag. Hoewel Kinderijk nog wat omzettingen maakt in een poging een andere wending aan de wedstrijd te geven, levert dit niks op. Er wordt volwassen verder gekorfbald en bij 23-10 is de wedstrijd ten einde.

  Goed om te zien dat er vandaag vol overgave gekorfbald wordt. Het is belangrijk dat we nu opstaan want deze competitie duurt maar kort. Door de winst van vandaag werken we aan ons doelsaldo, komen we in punten gelijk met Swift en zetten we ook een goed onderling resultaat neer tegen Kinderdijk; je weet niet waar het nog goed voor is. Alles is mogelijk, maar dan moeten we de laatste twee wedstrijden met dezelfde overgave spelen als vandaag. Dat begint volgende week in Dordrecht, waar we de return tegen Delta spelen. Tegen Delta speelden we thuis een bijzonder matige wedstrijd dus we hebben nog wat goed te maken. Maar de koploper heeft tot op heden nog geen punten gemorst en vermorzelde vandaag Swift. Dus we zijn gewaarschuwd. Maar Dordt is slechts drie kwartier rijden, dus kom ons volgende week naar de punten schreeuwen!

  Tilburg 1