• Na een toch vrij zure 26-25 nederlaag verleden week waren we nogal gebrand om deze week de punten binnenshuis te houden. Het was dan ook een meevaller dat we na twee uitwedstrijden weer eens in eigen huis konden spelen. Want, even kijkend naar de statistieken: in eigen huis verloren we nog geen punt. Maar ja, hadden natuurlijk ook pas één wedstrijd thuis gespeeld. Maar goed, het is maar hoe je de cijfers presenteert hè.

    Het moest gaan gebeuren tegen Kinderdijk uit Alblasserdam. Met aan het roer onze wel (oud-) bekende Stevie Wonder. Ook hier gold weer een beetje: iedereen wint van iedereen en verliest van iedereen, dus ja, zeg het maar. Kinderdijk speelde net als wij gelijk tegen Albatros dus we konden alleen maar aannemen dat we zo ongeveer gelijkwaardig zouden zijn. Omdat de bakkersvrouw een weekend lang uitgeweken was naar het verre zuiden, speelden we met mevrouw Koobs als vervanger. Kapitein Sjiek maakte het nog even spannend, maar besloot haar brokje bij te houden zodat we verder ongewijzigd de strijd aan konden gaan.

    Kinderdijk is een ploeg die graag schiet. Daarom werd besloten van begin af aan druk op te leggen en duels scherp uit te vechten. Dat legde ons geen windeieren; Kinderdijk kwam maar erg lastig tot scoren in de eerste helft. Ook wel weer eens lekker hè, in vergelijking met vorige week. Wijzelf zochten geduldig naar kansen en vonden die veelal ook, maar hier en daar ontbrak de afronding. Vooral in de strafworpen, die in de eerste helft tweemaal gemist werden. Hoewel we vanaf het begin van de wedstrijd de leiding namen en die ook hielden, rondden we onvoldoende effectief af om een noemenswaardig gat te slaan. Het resultaat was een povere eerste helft en een 6-4 ruststand.

    In de tweede helft moest er vooral aanvallend dus opgeschakeld worden. Dat gebeurde ook, maar aan beide zijden. In het begin van de tweede helft kroop Kinderdijk dichterbij; er waren kansen voor Kinderdijk om gelijk te maken en zo de wedstrijd een andere wending te geven, maar deze werden niet verzilverd. Waar het Tilburg in de eerste helft was die haar strafworpen in de richting van Dongen gooide, was het in de tweede helft Kinderdijk. Dus schakelde Tilburg bij, en het begon te lopen. In vrij korte tijd sloeg Tilburg een gat van vier doelpunten. Onder meer Sexy, Mevrouw Koobs en Mooiboy kwamen scherp uit de hoek en daar had Kinderdijk geen antwoord op. Het gat was geslagen en de tijd was te kort voor Kinderdijk om er nog iets aan te doen. Het restant van de wedstrijd werd rustig uitgespeeld.

    Een lekkere overwinning! Er is degelijk gespeeld en geknokt, waardoor we zelf het heft in handen genomen hebben deze wedstrijd. Volgende week kunnen we hier op voortborduren als we naar Zeeland reizen om oude bekende Tjoba te treffen.

    Tilburg 1