• De laatste ronde alweer, voordat we de zaal in gaan. Een ronde waarin voor ons eigenlijk niets meer op het spel stond, anders dan ‘de eer’. Na vorige week stond vast dat ONDO degradeert en dat wij KOAG en Swift niet meer kunnen achterhalen. Hierdoor konden we ‘frank en vrij’ gaan korfballen, maar we moesten er wel weer een stukje voor rijden. Wederom naar Middelburg, waar dit weekend alle wedstrijden in de poule afgewerkt zouden worden. We hadden vandaag weliswaar niets meer om voor te spelen, maar omdat we in de thuiswedstrijd tegen Swift nogal ondermaats presteerden wilden we vandaag iets recht zetten. Swift moest van ons winnen wilden ze nog een klein uitzicht houden op een kampioenschap, waarin ze volledig afhankelijk waren van het resultaat een paar kilometer verderop. Wij waren niet van plan om daaraan mee te werken.

  Wederom veel wind vandaag. Het lijkt wel alsof het altijd hard waait daar in Zeeland. Vorige week kenden we dezelfde omstandigheden, maar gingen we er prima mee om en kwamen we snel in de wedstrijd tot scoren.

  Vandaag was dat anders. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen hadden moeite de scherpte in de schoten te vinden. We begonnen wel direct met goed verdedigend werk. Maar konden daar aan de andere kant nog niet genoeg scherpte tegenover stellen. Na een gelijk begin neemt Swift een kleine afstand van twee doelpunten, maar deze wordt ook snel genoeg ongedaan gemaakt. We groeien op dat moment in de wedstrijd. Vooral verdedigend wordt er uitstekend werk geleverd. Aanvallend worden we een tikkie efficiënter; Feddinho weet met een paar mooie schoten doel te vinden.

  We draaien de wedstrijd om en nemen zelf twee doelpunten voorsprong. Net voor rust weet Swift de marge nog een doelpunt kleiner te maken waardoor we thee gaan drinken met een 5-6 ruststand. Weinig doelpunten, wat gezien het weer ook niet raar is. Maar we staan ook uitstekend te verdedigen waardoor er niet veel ruimte is voor opgelegde kansen. De Keizerin en de Bakkersvrouw leveren in de verdediging uitstekend werk en stelen tot frustratie van Swift veel ballen. We zijn alleen zelf aanvallend niet scherp genoeg om dit te bestraffen.

  Direct na rust maakt Swift het weer gelijk met een afstandsschot. Dan breekt een fase aan waarin om en om gescoord wordt. De wedstrijd lijkt open te liggen. Maar op dat moment schakelen we verdedigend nog een tandje bij waardoor het potdicht is. Mona weet haar normaliter veel scorende dame volledig doelpuntloos te houden. We geven in de korfzone weinig tot niks weg. Enkel een stippie, die Swift mist, als gevolg van een prachtige, zuivere blok van Feddinho (verdiende het niet bestraft te worden). Aanvallend spelen we zaken slimmer uit en weten we goed gebruik te maken van de gaten die in de Swift verdediging vallen. Opa maakt er dankbaar gebruik van en weet met een dubbelslag de marge weer op twee doelpunten te brengen.

  Op dat moment moet er een antwoord komen van Swift maar dat komt er niet. We leggen de Zeeuwen veel druk op en de thuisploeg komt er niet lekker uit. Er lijkt ook frustratie in te zitten bij Swift waardoor hun schoten alsmaar verder genomen worden en steeds minder zuiver worden. In deze gekke fase ontstaat een doelpuntendroogte. De laatste vakwissel blijkt maar liefst het laatste kwartier staan zoals het staat. Scoort Swift de aansluitingstreffer of maken wij de drie verschil en gooien we de wedstrijd in het slot? Mona doet dat laatste. Met nog een minuut of 8 te spelen staat de eindstand al op het bord. Genoeg tijd om de wedstrijd om te gooien voor de thuisploeg, zou je misschien zeggen. Maar dat zit er vandaag niet in. De motor is helemaal vastgelopen voor de oranjehemden. De wedstrijd wordt uitgespeeld.

  Een rare wedstrijd met weinig doelpunten vandaag. Maar wel eentje waarin we verdedigend uitstekend werk geleverd hebben en op die manier de overwinning over de streep hebben kunnen trekken. Twee bonuspunten waar we verder niets mee opschieten, anders dan een goed gevoel meenemen richting de zaal. De punten hadden voor Swift niets meer betekend, daar KOAG tegen ONDO overtuigend wist te winnen en daarmee kampioen is. Gefeliciteerd, KOAG!

  En die zaal, dat duurt nog een paar weken. Nu eerst even rust, een beetje trainen, een beetje oefenen. Dan zien we jullie daarna weer in de Westerhell. Tot dan!

  Tilburg 1.