• Het was al weer even geleden dat we op bezoek mochten bij Sporting Delta. Jaren geleden was dit altijd een ‘heet potje’ tussen twee ploegen die elkaar weinig ruimte gaven. Maar de Dordtse ploeg wist ons een beetje in de klassering te ontvluchten dus het was al weer even geleden dat we elkaar troffen. Enkele weken geleden kwamen ze weer eens op bezoek. Dit was van onze kant een bijzonder matige wedstrijd die rommelig verliep. Net voor de wedstrijd moesten we ons plan nog aanpassen omdat Duracell z’n batterij leeg was en direct in de eerste helft vielen zowel Ei als de verloren zoon uit. We wisten ons hier toen niet goed in te herpakken waardoor we Delta te makkelijk met de punten huiswaarts lieten gaan. Dat voelde toen onnodig, omdat toch wel overheerste dat we bepaald niet in de buurt gekomen waren van ons eigen niveau.

  Vandaag moest dat anders. Hoewel we slordig gespeeld hebben in deze competitie waardoor we te weinig punten gehaald hebben, en Delta tegelijkertijd stoïcijns haar wedstrijden won, gingen we met vertrouwen naar Dordrecht. Het feit dat de thuisploeg kampioen kon worden, was een extraatje, want we wilden niets liever dan dat voorkomen. Gek genoeg stond er voor ons niet veel op het spel. Ja, zouden we winnen en Kinderdijk van Swift verliezen, dan konden we Kinderdijk onder ons houden mits zij de week erop van Delta zou verliezen, maar dan werd het wel heel theoretisch allemaal. We wisten bij voorbaat dat de uitslagen vandaag waarschijnlijk niet veel zouden veranderen aan onze opdracht volgende week: winnen van Swift. We wilden dus vooral dat vandaag een ‘rectificatie’ zou zijn van de eerdere thuiswedstrijd tegen Delta.

  Dus begonnen we scherp aan de wedstrijd. Het doel moest vandaag zijn om druk op Delta te leggen en de afvallende ballen te pakken. Daar werd direct goed mee gestart. Delta kon niet makkelijk in haar aanvalsspel komen, dit terwijl Tilburg meteen voortvarend van start ging. Vrij snel lopen we uit naar een 0-3 voorsprong, maar Delta weet de 1-3 te maken en vecht zich terug in de wedstrijd.

  De eerste helft gaat zeer gelijk op en het is stuivertje wisselen. Aan weerszijden wordt er goed verdedig, dus een doelpuntenregen is het niet. Met rust noteren we een nipte voorsprong voor de thuisploeg; 7-6.
  Direct na rust weten we wederom goed te starten. We maken snel gelijk en pakken ook twee doelpunten voorsprong. Duracell levert uitstekend verdedigend werk tegen de spits van Delta, die vandaag zijn laatste thuiswedstrijd speelt. Slechts één momentje weet hij kort gevaar te stichten, en dat is precies de periode waarin Delta weer gelijk weet te komen en zelfs de voorsprong van twee doelpunten weet te pakken. Maar ook hier reageren we goed op en snel genoeg is het weer gelijk.

  Het blijft ongenadig dicht op elkaar zitten. Even lijkt het alsof we er met de volle buit vandoor gaan als we stabiel verdedigend de 13-14 voorsprong te pakken hebben, met nog maar een enkele minuut te spelen. Verschillende schoten die de 13-15 hadden moeten betekenen, ketsen net de korf uit. Dus grijpt de thuisploeg haar kans en schiet toch de gelijkmaker binnen.

  De weinige tijd die dan nog over is, leidt aan weerszijden niet meer tot écht gevaar. Delta speelt uit want weet met dit ene punt dat het feestje vandaag gevierd kan worden. Er wordt op 14-14 afgefloten.

  Een punt wat ons niet direct iets brengt, anders dan dat volgende week een gelijkspel ook voldoende is om te handhaven, daar Swift van Kinderdijk verloor. Maar wat onveranderd blijft is dat volgende week besloten wordt wie degradeert naar de Overgangsklasse. Dan komt Swift op bezoek voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De opdracht is duidelijk: niet verliezen en je bent veilig. Wij hebben op dit moment de betere vorm te pakken want de ploeg uit Middelburg boekt de laatste weken magere resultaten.

  Laten we nog één keer knallen volgende week en zorgen dat we laten zien waarom we in deze klasse thuis horen. Het weer wordt mooi, we sluiten het seizoen af, nemen afscheid van een aantal spelers, dus meer dan genoeg redenen om volgende week het veld om te dopen tot een Kruikenzeikerskasteel! Zien we jullie dan?

  Tilburg 1.