• Deze zaterdag stond alweer de laatste zaalwedstrijd van het seizoen op de planning. We mochten aantreden tegen Spirit, de kersverse kampioen uit Voorthuizen. In de thuiswedstrijd wisten we voor ons gevoel redelijk aan te haken, maar was het Spirit dat (vooral over de heren) de wedstrijd volwassen uit wist te spelen. Stand aldaar 13-22.

  Zaak dus om vandaag een nieuwe gooi te doen naar een overwinning tegen de koploper. Om de lange rit naar het Noorden wat te verzachten stond er bij de tussenstop in Veenendaal een volledig georganiseerd buffet te wachten op onze selectie. Met (iets te, Vinsent?) goed gevulde buiken vervolgden we onze weg. Het tweede slaagde er niet in om de scherpte van de rest van het seizoen vanaf het begin ten tonele te brengen. In wat een beetje een gezapig potje leek, werd er helaas met een doelpuntarme 14-13 verloren.

  Dan was het aan ons de beurt. Het bosje bloemen werd overhandigd, en later leerden we dat Spirit beter van aanpakken wist. Tilburg 2 had namelijk een krat bier en twee flessen wijn gekregen ter felicitatie. Verblind door de spotlight en verlamd door de high fives gingen we beginnen. Onze Nestor is wegens ziekte gedwongen om de livestream van thuis uit te volgen. Maar met een basisplaats voor teruggekeerde Mona wordt de gemiddelde leeftijd toch in stand gehouden ;)

  We vliegen uit de startblokken en noteren halverwege de eerste helft een 4-8 voorsprong. Reden voor Spirit om hun uitprobeersel van herenkoppels terug te draaien. Een compliment voor ons? Misschien een beetje, maar dat levert geen punten op. Waar het in eerste instantie vooral de Bakkersvrouw en Mone zijn die in het ene vak doelpunten aan elkaar rijgen, waren in het andere vak de heren goed op schot. Eind eerste helft kakt onze doelpuntenproductie wat in, en rusten we bij een stand van 10-11.

  De slordigheden moeten eruit, en dan zien we echt wel kansen vandaag! Spirit moet het vooral hebben van enkele spelers. Kunnen we die spelers genoeg belemmeren, dan verzekeren we onszelf van een tweede plaats. Tot 13-13 gaat het gelijk op. Hierna kijken we voor het eerst tegen een achterstand aan. De doelpunten vallen niet meer zo vanzelf als aan het begin. Met nog 2 minuten op de klok en een laatste time-out weten we dat alles nu moet lukken om nog punten te halen vandaag. En dat lukt ook. Althans… Mooiboy en de Verloren Zoon doen hun duit in het zakje met rake schoten van afstand. 18-18. Helaas is het weer de volwassenheid van de tegenstander die roet in het eten gooit. 19-18 en al snel het eindsignaal.

  Had er meer in gezeten? Ik denk van wel. Het grote verschil is dat Spirit ten alle tijden kan vertrouwen op de doelpunten van hun heren. Vandaag waren zij goed van 17 van de 19 goals. Week in week uit maakt Spirit zo’n 26 doelpunten. Dat maakt ze de terechte kampioen, maar zorgt er ook voor dat wij met opgeheven hoofd het zaalseizoen afsluiten. Met Brabant door de speaker wordt ons het heuglijke nieuws gebracht dat concurrent Fortis uitglijdt tegen de puntloze hekkensluiter uit Rhoon. Wel haalt Koag ons nog in, dus eindigen we als derde. Mooi conform de doelstelling aan het begin van het seizoen.

  Onderweg naar huis worden de sociale media van Animo nauwlettend gevolgd. Zij weten in een zinderende wedstrijd te winnen van Vriendenschaar. Proficiat met de handhaving! Dit was ‘m voor nu. Graag zien we jullie op 6 april terug aan de Bladelstraat waar we het in de hoofdklasse opnemen tegen Sporting Delta. Tot dan!

  Tilburg 1