• Een belangrijke pot vandaag! Om zeker te zijn van handhaving in deze hoofdklasse moet er vandaag gewonnen, gelijk gespeeld, of met miniem verschil verloren worden. Omdat Swift en KOAG beide de punten wisten te pakken tegen zowel ONDO als wijzelf, moeten we vandaag uitvechten wie er mag blijven en wie terug naar de overgangsklasse gaat. Daar wij de thuiswedstrijd wonnen, hadden we de beste papieren.

  Maar ja, met papieren win je geen wedstrijd. En het beloofde een potje te worden vandaag. Bij aankomst in Zeeland merkten we direct dat er een erg sterke wind stond. En dan bedoel ik ook echt sterk. Ik kreeg de indruk dat de klimaatcrisis zo ongeveer opgelost kon worden als er een paar windmolens naast het veld van ONDO gezet zouden worden. Later hoorde ik dat de wind vandaag zelfs voor Zeeuwse begrippen wel heel sterk was. We zouden het ermee moeten doen. Maar, wel alle ingrediënten aanwezig voor en potje buffelen bij grafweer.

  Met Duracell nog steeds niet helemaal hersteld misten we een speler. Duracell was in de thuiswedstrijd nota bene degene die de wedstrijd in het slot gooide. Maar ook ONDO miste een belangrijke speler. Één van hun geroutineerde aanvallers had een klaplong. Jammer, want we spelen de wedstrijd het liefst op volle sterkte. Een goed herstel gewenst in ieder geval, hopelijk is ONDO weer snel op volle sterkte.

  Geheel on-Tilburgs begonnen we de wedstrijd zeer goed. We waren gewaarschuwd voor het weer en pakten dit direct goed op. Verdedigend werd uitstekend gevolgd, waarbij we ONDO dwongen het schot van afstand te nemen en van daaruit vele duels wonnen. Marie-Louise ontpopte zich tot een rebound-leeuwin. Het gegrom was van afstand te horen. Aanvallend werd er geduldig en zorgvuldig gespeeld. We komen snel op een 0-4 voorsprong en ONDO vraagt een time-out aan.

  Hierna hebben ook wij moeite met het controleren van de wind en duwt ONDO wat terug. Ze weten bij 4-6 in te lopen op een marge van twee. Maar de doelpunten zijn zwaar bevochten want we zijn sterk in de duels vandaag. Ook de verloren zoon toont de resultaten van een avondcursus ‘Converteer je talenten van aanvaller tot rebounder’ en het publiek smult ervan. In aanloop naar de rust schakelen we weer in tempo en is Mooiboy belangrijk met een paar rake schoten. Hiermee wordt de ruststand op 5-9 gezet, een verdiende marge halverwege.

  Een prima tussenstand gezien het doel van vandaag. Het besef is aanwezig dat we er nog niet zijn. Dus komen we onder het genot van een suiker-overgoten bekertje ranja tot de overeenkomst dat er nog een schepje bovenop moet. Gas geven na rust en daarmee de wedstrijd in het slot gooien.

  Nou, dat soort dingen zeggen we natuurlijk wel vaker en niet zelden loop het dan anders. Maar vandaag voeren we het uitstekend uit. Geduld, sterke rebound, scherp verdedigingswerk. Mona maakt het haar directe tegenstander, die normaliter toch een behoorlijke productie aan doelpunten voortbrengt, onschadelijk. En wij formuleren een antwoord. Direct na rust wordt de 5-10 gescoord. We vervolgen dit met een uitstekende fase waarin we nog verder uitlopen. Er wordt slim gezocht naar kansen in de korfzone en Feddinho weet ook te overtuigen met een aantal rake afstandsschoten. Halverwege het tweede bedrijf is het verschil acht doelpunten in ons voordeel en weten we dat het gespeeld is. De wedstrijd wordt uitgespeeld en we eindigen op 9-15.

  Daarmee is handhaving in deze klasse een feit. We hebben prima wedstrijden en mindere wedstrijden gespeeld, maar met het resultaat mogen we tevreden zijn. Het doel was om te handhaven en dat is gelukt. Chapeau allemaal!

  Volgende week staat er dus niks meer op het spel voor ons. Swift en KOAG zijn voor ons niet meer in te halen en ONDO is definitief gedegradeerd. Voor Swift en KOAG daarentegen staat er nog veel op het spel. KOAG speelde het vandaag klaar om met het minimaal toegestane verschil te verliezen van Swift, waardoor ze op punten gelijk komen met Swift maar in onderling resultaat precies één doelpunt voordeel hebben. Alsof ze het bewust gedaan hebben voor de spanning. Dit betekent dat een overwinning van KOAG volgende week genoeg is om ze kampioen te maken. Maar Swift zal het zekere voor het onzekere willen nemen en van ons willen winnen, voor het geval dat KOAG nog iets morst. Daar we thuis tegen Swift een slechte wedstrijd speelden, willen wij volgende week iets recht zetten. Met niks te verliezen rijden we nog een keer naar Middelburg!

  Tilburg 1.