• Beste leden, ouders van onze jeugdleden en vrijwilligers,

Natuurlijk begin ik deze nieuwsflits met de beste wensen voor iedereen. We wensen iedereen een mooi jaar in goede gezondheid en laten we hopen dat we in dit jaar alle corona-perikelen definitief achter ons laten en ons weer helemaal kunnen richten op het korfballen.

In deze uitgebreide nieuwsflits komen weer een groot aantal onderwerpen langs.

Corona

De huidige lockdown regels gelden in ieder geval nog tot het einde van deze week. Vanwege het grote aantal nieuwe besmettingen lijken er niet snel veel versoepelingen te komen. Op dit moment bekijken we samen met de TC of we ondanks het koude en natte weer op korte termijn voor alle jeugdspelers weer buiten kunnen gaan trainen omdat dat wel weer is toegestaan tot 20 uur.

Als mensen leuke ideeën hebben hoe we in deze zoveelste lockdown wel aan het verenigingsgevoel kunnen werken, stuur dan een mailtje naar secretaris@kvtilburg.nl

Digitale ALV

Op 13 december hebben we de jaarlijkse ledenvergadering noodgedwongen weer digitaal gehouden. We hebben de jaarrekening 2020 goedgekeurd en de begroting voor 2022 vastgesteld. Het is duidelijk dat de gevolgen voor de financiële situatie door corona groot zijn. Met name de sluiting van de kantine maakt dat de inkomsten sterk zijn teruggelopen. Op de website leggen we uit waarom we als vereniging in coronatijd wel de contributie moeten blijven heffen. Wel kiezen we er bewust voor om ook voor 2022 de contributie niet te verhogen.

In het komende voorjaar  hopen we een “echte” ALV te kunnen houden waarin we met alle leden graag discussiëren over:

• Nieuwe visie voor de vereniging - wat voor vereniging willen we zijn?
    • Hoe zorgen we dat we de vrijwilligerstaken in de vereniging beter en over meer mensen verdelen?
    • Opzet van een nieuwe contributiestructuur
    • Vieren van ons 100 jarig bestaan

Nieuwe wedstrijdkleding – rokje en broek met logo

Sinds afgelopen zomer maken we gebruik van de nieuwe wedstrijdshirts. In de ALV van vorig jaar was afgesproken dat we dit seizoen ook al verplicht zouden spelen in een broek of rokje met verenigingslogo. We hebben nu besloten om dit één seizoen uit te stellen.

Vanaf komende zomer is iedereen wel verplicht om bij wedstrijden een broek of rokje met het verenigingslogo te dragen bij de wedstrijden. Deze zijn te bestellen via www.korfbalshop.nl. We zullen in het voorjaar ook nog pasavonden organiseren waar jullie met korting kleding kunnen bestellen. Voor  vragen over kleding kun je zoals altijd terecht bij Marc of Desiree de Kroon via sponsorkleding@kvtilburg.nl

100 jarig bestaan – het feest van de eeuw

Dit jaar bestaan we als vereniging 100 jaar. Dat gaan we natuurlijk vieren. Het grote feest is gepland voor het weekend van 25 juni. Het officiële deel zal waarschijnlijk op vrijdagavond plaatsvinden. Voor leden, oud-leden en ouders van jeugdleden willen we op zaterdag allerlei activiteiten inclusief een groot feest organiseren.

Reserveer dus dit weekend allemaal voor het feest van de eeuw!

Vanuit het bestuur zit Susan in de feestcommissie. Ideeen kun je altijd naar haar mailen op penningmeester@kvtilburg.nl.

Sponsorzaken

De sponsorcommissie is druk bezig om ook voor ons eeuwfeest extra sponsoring te vinden. Ken je bedrijven of andere partijen die hier aan willen bijdragen, stuur dan een mailtje naar penningmeester@kvtilburg.nl.

Een van de ambities is om de club van 100 te vullen. We zoeken 100 bedrijven en personen die ieder €100 willen geven en daarmee ook deel uitmaken van onze exclusieve club van 100.

Daarnaast gaan we als vereniging meewerken aan de collecte van Jantje Beton. Deze wordt van 7 tot 12 maart aanstaande gehouden. Wij mogen als vereniging waarschijnlijk in een deel van de Reeshof collecteren en een deel van de opbrengst is voor de collecterende vereniging.

Wil je ons in deze week een avond een uurtje helpen bij de collecte, stuur dan ook een mail naar penningmeester@kvtilburg.nl.

Tenslotte

Tot zover deze eerste nieuwsflits van 2022. Ik hoop heel snel meer informatie te hebben over het opstarten van de trainingen en hopelijk kunnen we ook op korte termijn weer wedstrijden spelen want daar doen het tenslotte allemaal voor!

Met sportieve groet namens het bestuur

Hans Slagboom