• Douchen zaal

  Zoals bekend is er bij de douches in de zaal legionella aangetroffen. We raden daarom als bestuur af om van de douches gebruik te maken. Ondertussen zijn alle kleedkamers in de kantine klaargemaakt voor gebruik, zodat daar gedoucht kan worden. Overigens is het koude water uit de kraan wel gewoon drinkbaar.

  Vernielingen zaal

  Onlangs werden we door de school op de hoogte gebracht dat er vernielingen hebben plaatsgevonden in een kleedruimte en een berging van de zaal. We zijn als bestuur heel blij met de goede relatie die we hebben met de Westerwel. Uiteraard kan er bij gebruik iets kapot gaan, dan is het wel zo netjes dit even te melden zodat we dit gewoon netjes met de school kunnen regelen. Zonder met een beschuldigende vinger te wijzen: vernielingen zijn natuurlijk uit den boze en zullen we niet tolereren.

  Hoofdtrainer

  Ook dit is al gemeld op de website en onze social media: met ingang van seizoen 2024/2025 is Tom Mertens weer terug bij KV Tilburg in de functie van hoofdtrainer. Het is heel fijn dat zo snel nadat Morris heeft aangegeven te willen stoppen we een nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden. Voor Senioren 2 is het de bedoeling dat we met Vinsent Jansen verdergaan.

  Verzorging

  Voor de vereniging is Paulien Bongers bij de selectie betrokken als verzorger. Daarnaast kunnen alle leden bij haar terecht met vragen en advies over sportblessures en behandeling van blessures. Tevens kan Paulien advies geven of meedenken over de aanschaf van braces en ook kun je bij haar tape kopen.

  Paulien is elke dinsdag en donderdagavond vanaf 19.15 uur aanwezig in de kantine. Kom rustig langs of bel even naar de kantine.

  Jeugdkamp KV Tilburg

  Van 9 t/m 12 mei gaan we weer op jeugdkamp! Het zonnetje is besteld en de kampleiding en kookploeg zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. Jij gaat toch ook mee? Schrijf je dan snel in via Jeugdkamp 2024 – De inschrijving is geopend!

  Vrolijke groet, 
  De kampcommissie 

  Teamuitjes

  Als vereniging geven we subsidie voor teamuitjes. Dit is een klein bedrag per lid als tegemoetkoming in de kosten. De laatste jaren merken we dat van deze regeling minder gebruik wordt gemaakt. Voor de jeugdteams geldt dat ongeacht de activiteit er een subsidie mogelijk is, voor seniorenteams moet de activiteit gerelateerd zijn aan korfbal. Dus organiseer je met je team een leuk uitje, neem vooraf even contact op met de penningmeester (Susan van Poppel) voor de mogelijkheden.

  Special Olympics >> We want you!

  Van 14 t/m 16 juni 2024 worden in Breda en Tilburg de Special Olympics Nationale Spelen gehouden; het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Er worden 21 sporttoernooien gehouden en wij zijn enorm trots dat op 15 en 16 juni bij KV Tilburg het korfbaltoernooi gehouden gaat worden!

  En daar hebben we jou voor nodig! Zo zijn we onder andere op zoek naar opbouwers en afbrekers, teambegeleiders, bartoppers en sfeermakers.

  Wij zorgen voor enthousiaste en blije sporters (Pas op! Werkt erg aanstekelijk!) een t-shirt en uiteraard een lunchpakket. Kom jij ons helpen? Meer informatie volgt snel via de socials en website.

  Heb je vragen of wil je je alvast aanmelden? Te gek! Stuur dan een mailtje naar specialolympics@kvtilburg.nl.

  Heb je andere vragen over dit evenement, dan kun je contact opnemen met Hans Nieuwenhuis, projectleider. Dit mag op e-mailadres secretaris@kvtilburg.nl.

  Klik op de link voor meer informatie over de Special Olympics: Nog 100 dagen tot de Special Olympics Nationale Spelen

  Eindfeest zaterdag 15 juni 2024

  Zet deze alvast in de agenda: het eindfeest wordt georganiseerd op zaterdag 15 juni. Dat is in hetzelfde weekend als de Special Olympics en is dan ook meteen een dankjewel voor de vele vrijwilligers die dat weekend in touw zijn. Ook zetten we dan de jubilarissen in het zonnetje, net als de vrijwilligers die met hun werkzaamheden stoppen. Nadere informatie volgt nog, maar het belooft weer een gedenkwaardige avond te worden!

  Vertrouwenscontactpersoon

  De ene zal het misschien wel weten, een ander wellicht niet: Petra Willemen is voor de vereniging vertrouwenscontactpersoon. Graag zouden we een tweede vertrouwenscontactpersoon willen aanstellen, in dit geval zijn we specifiek op zoek naar een man. Lijkt het je wat om deze rol op je te nemen, neem dan contact op met het bestuur via secretaris@kvtilburg.nl. Via de gemeente krijg je dan op termijn een training.

  Samenstelling bestuur >> vacature voor bestuurslid

  Bestuurslid Jack Stabel heeft aangegeven om aan het einde van dit seizoen te stoppen. Dan zit ook zijn derde termijn er op. Dat betekent wel dat we op zoek zijn naar een nieuw bestuurslid om zijn rol over te nemen. Jack blijft wel betrokken bij de sponsorcommissie. Heb je interesse, stuur dan even een mail naar voorzitter@kvtilburg.nl.

  De vereniging is op zoek...

  We zijn op zoek naar een vrijwilligerscoördinator (of liever: twee vrijwilligerscoördinatoren). Als vrijwilligerscoördinator zorg je samen met de kantinecommissie voor de planning van de verenigingstaken, zoals bar- en keukendiensten. Daarnaast zul je actief lobbyen voor de taken die niet ingevuld worden. Daarvoor staat de vrijwilligersmodule in de KNKV-app tot je beschikking en we geven je ook uitleg hoe je Sportlink kunt gebruiken bij deze taak.

  Als vrijwilligerscoördinator vragen we je ook om mee te denken over het vrijwilligersbeleid, zoals we dat bij de vereniging willen gaan invoeren.

  Heb je interesse, stuur dan even een mailtje naar voorzitter@kvtilburg.nl.

  Vrijwilligersbeleid

  Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 december jl. hebben we een goede discussie gehad over het voorstel om te komen tot vrijwilligersbeleid binnen de vereniging. De punten die tijdens deze discussie naar voren zijn gekomen willen we meenemen in het beleid. Ook hebben we op advies van het Sportbedrijf Tilburg contact gezocht met Vrijwilligers Tilburg, onderdeel van ContourdeTwern. De bedoeling is dat zij ons gaan helpen met het vormgeven en implementeren van het beleid.

  Innen contributie

  We hebben als vereniging lang gebruik kunnen maken van Wilma Mateijsen voor de contributie-administratie. Zij heeft echter aangegeven aan het einde van het seizoen hiermee te willen stoppen. We zijn nu als bestuur aan het verkennen welke mogelijkheden er zijn, waarbij we ook automatische incasso’s en jaarbetaling meenemen. We houden jullie op de hoogte zodra we een keuze gemaakt hebben, zodat we dit in een extra ALV kunnen presenteren.

  Langs deze weg willen we als bestuur Wilma alvast hartelijk danken voor de vele jaren inzet!

  Verduurzaming

  De stichting is druk bezig met een initiatief om de kantine te verduurzamen. Dan moet je denken aan het isoleren van de daken, vervangen van de beglazing en het installeren van zonnepanelen. Op termijn zal daar meer informatie over gegeven worden.