• G-sportweekend op Amarant
  Op zondag 28 mei organiseren we voor de vierde keer het G-korfbal mix integratietoernooi. Daarbij is het de bedoeling dat onze g-leden teams vormen met andere spelers en zo een toernooi gespeeld wordt.

  De wedstrijden beginnen om 13.00 uur, einde van het toernooi is om uiterlijk 17.00 uur. Het toernooi wordt gehouden op het Amarant terrein aan de Bredaseweg 570. We hopen op een grote opkomst van KV Tilburg leden zodat we een leuk toernooi kunnen organiseren waarin plezier hebben belangrijker is dan winnen.

  Wil jij meedoen dan kun je je opgeven bij Miranda van de Vijver via g-korfbal@kvtilburg.nl.

  Wijnproeverij op 24 juni

  Op 24 juni staat er een wijnproeverij op het programma. De inloop is vanaf 19.00 uur, de proeverij begint om 19.30 uur.

  Kosten 15,- pp dit is inclusief de wijn en een hapje erbij. Graag betalen bij het opgeven in de kantine. Je kunt je tot 10 juni opgeven.

  De proeverij wordt georganiseerd in samenwerking met de leverancier van de wijnen in de kantine: www.druifmetpit.nl. Je zult hierbij een aantal verschillende wijnen te zien, ruiken en proeven krijgen en ook is er de gelegenheid om wijnen aan te schaffen.

  Afsluitfeest op 8 juli, koppelschieten op 9 juli

  Het is een traditie binnen de vereniging om het seizoen af te sluiten met een feest. Dit jaar geen tenten en andere zaken, maar wel gewoon een leuk feest met als thema bloes en rok.

  Zet 8 juli alvast in je agenda, details worden nog bekend gemaakt. Uiteraard worden op deze avond de jubilarissen in het zonnetje gezet!

  Na een geslaagd keuteltoernooi vorig jaar willen we dit jaar weer een koppelschiettoernooi organiseren, en wel op 9 juli. Hou ook hiervoor de website, mail, app in de gaten, ook hiervoor maken we op tijd de details bekend.

  De voorbereidingen zijn al gestart voor het koppelschiettoernooi, maar daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit evenement mee willen organiseren. Heb je hier zin in? Stuur dan even een mailtje naar secretaris@kvtilburg.nl.

  Scheidsrechter

  Yorick van Krieken heeft een heleboel wedstrijden kunnen fluiten, maar helaas is het niet gelukt om voor het zaalseizoen een boete te ontlopen. Wel is deze boete door zijn inspanningen flink lager geworden dan in een eerdere nieuwsbrief gemeld. En nog belangrijker: De selectie ziet volgend seizoen niet tegen een achterstand aan van in mindering gebrachte punten. Goed gedaan Yorick!

  Ga je studeren in een andere stad? Blijf vooral korfballen!

  Er zijn elf studentenkorfbalverenigingen in Nederland. Dit zijn echte korfbalverenigingen die meespelen in de reguliere KNKV-competitie, maar het zijn ook echte studentenverenigingen met borrels, activiteiten, en gala’s. Ga je in een andere stad studeren, dan kun je spelend lid zijn bij de studentenkorfbalvereniging, maar ook bij een andere korfbalvereniging, de ‘thuisvereniging’. Studentenkorfbalverenigingen hebben vaak een hoop leden die doordeweeks in een midweekteam spelen en in het weekend bij hun thuisvereniging .

  Vaak kun je tegen gunstige voorwaarden ook trainingslid worden bij de studentenkorfbalvereniging. Dit zijn leden die trainen bij de studentenkorfbalvereniging -en uiteraard welkom zijn bij alle activiteiten en borrels-, maar niet in een van de teams zitten. Een deel van deze mensen korfbalt nog bij de thuisvereniging (Tilburg). Het is voor hen niet te doen om elke week twee keer heen en weer te reizen voor een training, dus trainen ze één of twee keer per week mee in de studiestad en gaan ze voor de wedstrijden en soms voor één van de trainingen terug naar de thuisvereniging. Een hele mooie manier om studenten aan het korfballen te houden.

  Ga je in een andere stad studeren? Bekijk vooral de mogelijkheden om je bij een studentenkorfbalvereniging aan te sluiten. Het is wel handig om dit bij de TC aan te geven, zodat ze weten bij welk team je ingedeeld kunt worden, mocht je ‘thuis’ blijven spelen. Studenten die blijven korfballen, bijvoorbeeld bij een studentenkorfbalvereniging, keren na hun studie vaak terug naar een ‘normale’ vereniging.

  Opzeggen en wijzigingen lidmaatschap

  Het komt tijdens het seizoen regelmatig voor dat leden opzeggen en direct stoppen met korfballen Er zijn nu enkele teams die daardoor lastig hun wedstrijden kunnen spelen en moeten terugvallen op spelers van andere teams. Hierdoor ontstaat een domino-effect.

  In de vragenlijst van de TC staat ook een vraag over je lidmaatschap. Wil je je lidmaatschap voor volgend seizoen opzeggen, doe dat dan zo snel mogelijk bij de ledenadministratie. Dit kan tot uiterlijk 15 juni. Het emailadres dat je hiervoor kunt gebruiken is:

  ledenadministratie@kvtilburg.nl

  Let op: opzeggen bij de TC of een coach gelden niet als opzegging.

  Late opzeggingen vragen veel tijd en energie van onze vrijwilligers. Om problemen te voorkomen, zorg ervoor dat je jezelf op tijd afmeldt. Doe je dat niet, dan loopt de contributie gewoon door.

  Wil je je spelende lidmaatschap wijzigen naar niet-spelend, of heb je andere wijzigingen, dan geef je dat ook voor 15 juni door aan de ledenadministratie.

  Natuurlijk zijn er altijd bijzondere redenen waarom je twijfelt of je op moet zeggen. Neem in dat geval contact op met het bestuur: bestuur@kvtilburg.nl, dan kijken we of we maatwerk kunnen leveren.

  Overigens, de aankomende teamindeling is geen bijzondere reden.

  Tot slot

  Hopelijk hebben we een goede opkomst met de algemene ledenvergadering. Ondertussen zijn we als bestuur aan het nadenken over het format en de ideeën die in de enquête zijn gegeven. Dank daarvoor! Tot ziens op 30 mei!

  Heb je zelf iets te melden voor in de nieuwsbrief? Stuur even een berichtje naar voorzitter@kvtilburg.nl

  Met sportieve groet,
  Erik Mentink
  Voorzitter Korfbalvereniging Tilburg