• Beste KVT'ers,

Inmiddels is het geen echt nieuws meer, maar toch een berichtje voor op de site. Het nieuwe seizoen ga ik samen met Morris de selectie trainen en coachen, waarbij mijn focus ligt op Tilburg 2.

Voordat ik me voorstel wil ik eerst een pluim geven aan de huidige staf van de selectie, Tom en Jan. Ik denk dat Tom een geweldig resultaat heeft geboekt. De gehele selectie is één Team, de sfeer is goed en promotie naar de overgangsklasse met 1 is een feit. Heel knap! En heel veel respect voor Jan Meeuwsen, die staat altijd klaar als de club hem nodig heeft en afgelopen jaar de jonkies uit 2 goed heeft begeleid en verder ontwikkeld.

De meeste zullen wel weten wie ik ben, maar ik zal me toch even formeel voorstellen. Ik ben Vinsent Jansen, inmiddels ruim 40 jaar lid van de vereniging. Getrouwd met Carin (ook al heel lang lid) en vader van 2 korfballende zonen, Sander en Nick.

Zo'n 12 jaar ben ik gestopt met korfbal en me gaan richten op coachen. Eerst een paar jaar het 3e, het team waarin ik nog speelde in de herfst van mijn korfbalcarrière. Op dat moment zat ik ook in het bestuur van KVT, en ik merkte dat ik veel plezier en energie haalde uit het coachen, maar dat het qua tijd niet te combineren is. Een team coachen vraagt namelijk 100% aandacht en inzet. Vanaf dat moment ben ik me volledig op coachen gaan richten en gestopt bij het bestuur.

Als vader wil je natuurlijk ook je eigen kinderen zien spelen en zo ben ik altijd coach geweest van een team waar Sander of Nick in stond, heel lang bij Tilburg en afgelopen 2 jaar bij DSC, waar Nick speelt. Ook ben ik een jaar of 7 trainer/coach geweest bij RTC Zuid.

Een groot deel van de selectie heb ik dus al eens in de jeugd gecoacht en veel mooie resultaten mee behaald. Hopelijk gaan we die lijn en de lijn van Tom en Jan doortrekken. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in om weer bij KVT op het veld te staan en kijk enorm uit naar de samenwerking met Morris, de selectie en iedereen die meehelpt.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de vele positieve reacties die ik al heb mogen ontvangen. Tot snel op het veld.

Gr.
    Vinsent