• Vorige week liet het vlaggenschip van KV Tilburg bij haar laatste thuiswedstrijd zien dat het klaarblijkelijk met haar hoofd al op het Zuid-Europese strand lag. Vandaag dus zaak om met een lekker gevoel af te sluiten. Verdedigend zat het goed tegen Animo, maar de eigen doelpuntenmachine haperde. De laatste wedstrijd van het seizoen speelde zich af in Oss onder het genot van een “prettige” namiddagzon. Inderdaad, helaas (nog) niet onder het genot van een koude, goudgele rakker. Temperatuur voor de toeschouwers? 32 graden. Gevoelstemperatuur op het hete kunstgras? Meer richting de 40.

  Desalniettemin werden de spelers van Tilburg en Dot met goede zin en klotsende oksels aan het publiek voorgesteld. Even leek het er op dat de thuisspelende ploeg er een uniek strijdplan op nahield; maar liefst 9 spelers en nog eens 3 kinderen betraden het veld bij de voorstelronde. Al gauw bleek dat reservespeler Michel Heesbeen vandaag voor het laatst zou schitteren in het Blauw-Zwart. Hij neemt na 21 jaar afscheid van de selectie. Een bijzondere prestatie! Waar was U 21 jaar geleden?

  Geheel in stijl ging de basis-4 aan de herenkant van Dot met oranje gespoten haren beginnen aan de wedstrijd. Ter ere van Michel, hoewel zijn pigment hem inmiddels toch wat in de steek laat. Twee grote emmers met water en sponzen bieden de nodige verkoeling. De scheids besluit om iedere 10 minuten een drink- en adempauze toe te laten. Dan gaan we nu echt beginnen!

  In alle eerlijkheid, de aanloop was spectaculairder dan het spel in de eerste fase. Bij een schamele 1-0 nemen we na 10 minuten ons eerste slokkie. Zou het dan toch weer zo’n dag worden als vorige week? Niet helemaal. Gelukkig wisten de oranje ballen (overigens multifunctioneel inzetbaar als volleybal) langzaam maar zeker de gele korf te vinden.

  Na even wat luwte op te hebben gezocht in de rust wordt de wedstrijd hervat bij een stand van 5-8. Inmiddels hoef ik U niet meer te vertellen dat er bij Tilburg over verschillende schijven gescoord wordt. Frank wist zijn job keurig te vervullen tegen een zeker 10cm langere tegenstander. De scheids vergeet af en toe dat met het fluitje in zijn mond ook best voor een strafworp gefloten mag worden. Maar al met al komen we niet in de problemen. Verder wel alle credits naar de wedstrijdleiding, aangezien hij er echt wel het beste van wist te maken, gegeven de omstandigheden. We lopen uit naar 12-18.

  Noemenswaardig was verder het debuut van Pepijn. Met nog een minuut of anderhalf op de klok maakt hij zijn opwachting in Tilburg 1. Zodoende heeft iedere (aanwezige, niet geblesseerde) speler van de selectie dit jaar minuten gemaakt in het eerste achttal. Helaas gooide de confettikanonnen voor het afscheid van Michel roet in het eten. Nog voor Chapin zijn eerste actie mocht maken, klonk al het vroegtijdige eindsignaal van de scheids. Foutloos! Klasse.

  Dit was het dan. Een bittergarnituurtje van het huis om ons te feliciteren, waarvoor dank! De allerlaatste onder leiding van Tom en Jan. Dank aan beide! Jullie zijn toppers. 28 uit 28 punten behaald tijdens dit veldseizoen. Twee keer promotie. Slechts twee officiële wedstrijden gingen dit gehele seizoen verloren, waarvan eentje misschien wel het mooiste feestje in tijden inluidde. Een prestatie om trots op te zijn. We maken ons klaar voor volgend jaar.
  Op 26 augustus waagde columnist Ti-KoK zich aan een voorspelling: “Jullie eindigen tweede! Proof me wrong!!” ( https://www.kvtilburg.nl/ti-kok-uit-de-coronawinterslaap-26-9-2021/ ). Benieuwd hoe hij/zij inmiddels terugblikt op het seizoen ’21-’22.

  Graag zien we U aanstaand weekend voor het 100-jarig bestaan van de club. Op zaterdag speelt de selectie om 15:30 tegen de kanjers van de G. ’s Avonds vieren we met zijn allen feest, om zondag lichtelijk brak binnen de lijnen te stappen (of kruipen) voor het Keuteltoernooi 2.0. Heel graag tot dan, en anders tot volgend jaar!

  Tilburg 1