• Coronaregels - ons coronaprotocol

Coronaregels (update 25 januari 2022)

Onderstaand de regels met betrekking tot corona waar we ons nog even moeten houden:

• De kantine en de sporthal sluiten om 22.00 uur.
    • Van de zaal en de kantine is steeds maar één ingang geopend.
    • Heb je klachten, dan blijf je thuis. Sporters melden zich af bij hun trainer.
    • We houden ons natuurlijk ook aan de andere basisregels, waarvan we aannemen dat deze ondertussen wel bekend zijn.
    • Na het scannen van je Coronatoegangsbewijs (CTB) kun je een stempel krijgen. Dan hoef je je niet steeds opnieuw te laten controleren.

Voor de sporters

• Ben je 13 jaar of ouder, dan draag je je binnen een mondkapje. Deze mag af tijdens het sporten. Vanaf 18 jaar geldt ook de 1,5 meter afstandsregel.
    • Vanaf 18 jaar is een Coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht, behalve voor trainers, coaches en andere vrijwilligers die in de zaal moeten zijn. Het CTB wordt bij binnenkomst gecontroleerd.
    • Op trainingsavonden wordt het CTB door de trainer of aanvoerder gecontroleerd, tijdens wedstrijden is er een extra zaalwacht aanwezig die deze taak op zich neemt. Hiervoor kan de app ‘Corona Scanner’ op de telefoon worden geïnstalleerd. Het gebruik hiervan wijst zichzelf.
    • Tijdens het sporten hoeven we geen 1,5 meter afstand te houden.
    • Kleedkamers toiletten en douches zijn open.

Voor het publiek

• Vanaf 18 jaar is een Coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht. Deze wordt bij binnenkomst gecontroleerd.
    • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar. Dat betekent dat er maximaal 60 personen op de tribune plaats mogen nemen.
    • Bij wedstrijden van de selectie (Senioren 1 & 2) houden we rekening met 30 zitplaatsen voor supporters van de bezoekende vereniging. Zijn deze niet allemaal bezet, dan kan natuurlijk ook het eigen publiek plaatsnemen.
    • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht als je je binnen verplaatst. Zit je, dan mag het mondkapje af.
    • Vanwege de 1,5 meter afstand die we moeten aanhouden kan er helaas minder publiek komen kijken. Blijf niet hangen op de tribune, maar maak ruimte zodat ook het publiek van de volgende wedstrijd de ruimte heeft.

In de kantine

In de kantine gelden de volgende regels:

• Een geldig CTB voor iedereen van 18 jaar en ouder.
    • Je kunt je CTB aan de bar laten controleren
    • Vanaf 13 jaar een mondkapje op als je je verplaatst.
    • We houden 1,5 meter afstand en hebben een vaste zitplaats.
    • In de kantine kunnen maximaal 45 personen plaatsnemen.

Uitwedstrijden

• Bij uitwedstrijden volgen we het protocol van de ontvangende vereniging.
    • We reizen met zo weinig mogelijk auto’s.
    • Chauffeurs en supporters moeten een coronatoegangsbewijs in combinatie met een ID bewijs kunnen overleggen bij betreding van de accommodatie. Om verrassingen en vergissingen te voorkomen controleren trainer of aanvoerder voor vertrek de QR code van de chauffeurs.
    • Tijdens de reis wordt het dragen van een mondkapje voor iedereen van 13 jaar en ouder aanbevolen. In verband met veiligheid kan een brildragende chauffeur hiervan worden uitgezonderd.