• Coronaregels - ons coronaprotocol

Coronaregels (aanvulling 2 december 2021)

Afgelopen zondag is een tijdelijke avondlockdown ingegaan. Voor ons betekent dit dat de sporthal en de kantine elke dag om 17 uur dicht moeten zijn.

In lijn met de regels van KNKV en het NOC*NSF betekent dit voor ons:

• Alle trainingen op werk- en schooldagen komen te vervallen. Het is helaas niet mogelijk om trainingen voor 17 uur aan te bieden omdat de zaal dan al verhuurd is.
    • Voor de teams die breedtekorfbal spelen gaan de competitiewedstrijden in principe door. Als de wedstrijden na 17 uur gepland zijn, worden ze opnieuw ingepland.
    • Voor de teams die wedstrijdkorfbal spelen worden de geplande wedstrijden zo veel mogelijk wel gespeeld, maar dan als oefenwedstrijd.
    • Alle teams worden via de trainers geïnformeerd over de laatste stand van zaken.
    • Natuurlijk gelden alle regels van het coronaprotocol.
    • Zie ook onze nieuwe website www.kvtilburg.nl.

Coronaregels (met ingang van 13 november 2021)

Vanaf deze week (13 november) zijn er nieuwe coronaregels van kracht. Voor ons als sportvereniging betekent dit dat iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs moet kunnen overleggen als je de sporthal en de kantine binnen komt. Uitzondering op deze maatregel zijn coaches, trainers en scheidsrechters. Deze hoeven dan ook niet te worden gescand (vastgesteld door NOC*NSF en de overheid).

Wij zijn als vereniging door de overheid verplicht om te toetsen op het coronatoegangsbewijs. Dit kan door middel van de app “Corona Scanner” (voor iedereen te downloaden). In deze app staat ook vermeld hoe het proces van scannen verloopt. Behalve de QR code moet ook de ID-kaart gecontroleerd worden.

We hebben nagedacht hoe we dit zo eenvoudig mogelijk kunnen regelen. Hieronder staat een overzicht van de maatregelen die wij binnen KV Tilburg nemen:

Publiek
    De komende tijd is er geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden.

De kantine is tijdens trainingsavonden gesloten.

Basisregels
    We houden ons aan de basisregels. Als je klachten hebt blijf je thuis.

Trainingen

• Bij de jeugdteams mogen ouders de allerjongste kinderen helpen met omkleden. In lijn met de richtlijnen van de KNKV vervullen zij een begeleidersrol en mogen de training bijwonen. Spelers onder de 18 hoeven geen coronabewijs te laten zien.
    • Voor de sen­ioren en A-junioren van 18 geldt dat de trainer en de aanvoerder verantwoordelijk zijn voor het scannen van de (mede)spelers bij betreding van de zaal. Ook zij maken onderling afspraken hoe ze dit uitvoeren.

Thuiswedstrijden

• Sporthal
      Op wedstrijddagen zal zoals gebruikelijk één ingang van de sporthal open zijn. Spelers zullen bij betreding van de sporthal door de zaalwacht gecontroleerd worden op een geldig Coronatoegangsbewijs en ID. Bij de controle kun je er voor kiezen om een stempel op je hand krijgen als bewijs dat je gecontroleerd bent. Zo hoef je maar één keer per dag gecontroleerd te worden en kun je later ook zonder extra controle de kantine in.
      Hiervoor hebben we op wedstrijddagen wel extra handjes nodig. Hierbij gaan we spelers en ouders van de thuisspelende teams inzetten. We zullen hier tijdig een rooster voor verspreiden.
    • Kantine
      Ook bij de kantine is slechts één ingang open. Iedereen die nog niet in de sporthal gecontroleerd is, laat bij binnenkomst eerst aan de bar de QR-code en ID controleren. Ook hier is er de mogelijkheid om een stempel op je hand te krijgen. Heb je in de zaal al een stempel gekregen, dan laat je die zien bij de bar.

Vanzelfsprekend hebben we begrip voor mensen die de veilige afstand van 1,5 meter willen houden.

Uitwedstrijden
    Bij uitwedstrijden volgen we het protocol van de ontvangende vereniging. We reizen met zo weinig mogelijk auto’s. Chauffeurs moeten een coronatoegangsbewijs in combinatie met een ID bewijs kunnen overleggen bij betreding van de accommodatie. Om verrassingen en vergissingen te voorkomen controleren trainer of aanvoerder voor vertrek de QR code van de chauffeurs.

We denken dat we op deze manier relatief eenvoudig aan de regels kunnen voldoen maar beseffen ook dat dit veel vraagt van iedereen en hopen natuurlijk dat we snel van de maatregelen en van corona af zijn.

Tot die tijd rekenen we op iedereen zijn/haar medewerking en doen we een beroep op ons allemaal om niet met onze vrijwilligers in discussie te gaan over de noodzaak van de verplichte controles.