DKB 2 - Tilburg 3, ruststand 5-8, eindstand 9-11

03-06-2012

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het 3e voor dit seizoen op het programma, uit tegen DKB 2. De wedstrijd deed er niet meer veel toe, omdat een dag eerder PSV 3 kampioen was geworden. Bij verlies van PSV konden we nog op gelijke hoogte komen, maar helaas wonnen ze van Rust Roest. Mocht iemand van PSV dit lezen, dan bij deze gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Ondanks 2x dik van ons verloren te hebben, zijn jullie de terechte kampioen. Simpelweg omdat jullie meer gewonnen hebben dan wij.

Over de wedstrijd tegen DKB kunnen we kort zijn. De meeste spelers van Tilburg waren vermoeid of hadden nog een kater van een feest van een dag eerder van Leander en Rebecca. DKB was ook niet helemaal compleet, hetgeen ze meerdere malen lieten weten aan onze spelers. Ondanks de zware benen gingen we wel voor de winst en was de inzet gelukkig goed. Zoals we al verwachtte ging DKB extreem achterverdedigen. Ik hoop dat ze hier snel vanaf stappen, want het is niet alleen saai om naar te kijken, maar op termijn win je er ook geen wedstrijden mee op hoger niveau.

Maar goed, met een 5-8 voorsprong gingen we de rust in. Vaak op een te langzaam tempo, maar soms met geniale acties en mooie doelpunten. Na rust kwamen we slecht tot scoren en DKB kwam zelfs op 8-8. We deden er een tandje bij en brachten het verschil weer op 2, waarna het uiteindelijk eindigde in een 9-11 overwinning.

Deze wedstrijd was ook mijn laatste wedstrijd als coach van het 3e. We hebben het als team niet altijd makkelijk gehad. Verschillende zwangerschappen hebben ervoor gezorgd dat we aan de dameskant vaak te weinig basisspelers hadden. Dit resulteerde in veel wisselingen in opstellingen en we waren vaak incompleet op de training. Helaas hebben we het seizoen niet kunnen afsluiten met een kampioenschap op het veld. Ik ben ook van mening dat we dit het 1e helft van het veldseizoen hebben laten liggen door 3 keer te verliezen waarvan minimaal 2 keer onnodig. 2e helft veld hebben we slechts één punt verloren. Het zaalseizoen was daarnaast vrij zwaar. Veel geroutineerde tegenstanders met veel oud 1e spelers en zelfs oud korfballeague spelers. We speelden best goed, maar verloren vaak nipt. Maar gelukkig hebben we na een beslissingswedstrijd kunnen handhaven.

Via deze weg wil ik het team bedanken voor de leuke tijd die ik heb gehad als trainer van het 3e. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Daarnaast wil ik alle spelers bedanken die regelmatig zijn ingevallen of reserve gestaan. Het waren er teveel om hier allemaal te noemen, en dan ben ik bang dat ik mensen vergeet. In het bijzonder gaat mijn dank uit naar de spelers die regelmatig reserve hebben gestaan, maar vaak niet of zelfs nooit zijn ingevallen. Daarvoor veel respect en prettig dat ook zij weer klaar stonden als ik ze vroeg. Verder wil ik Kevin bedanken voor het overnemen van de trainingen en wedstrijden op de momenten dat ik niet kon en wens hem ook veel succes voor volgend jaar als hij mijn stokje overneemt. Zelf heb ik als trainer promotie mogen maken en ga me volgend jaar richten op de F1.

Gr,
Vinsent