Tilburg 4 - SKF 5, ruststand 4-5, eindstand 8-9

22-10-2011

Onder  wederom heerlijke omstandigheden vandaag de laatste veldwedstrijd voor Tilburg 4. En dat is gelijk een belangrijke wedstrijd voor het vierde, want vandaag waren er de mogelijkheden om van die hatelijke nul punten af te komen. SKF 5 uit Veenendaal heeft slechts 2 punten, dus bij winst werden zij in elk geval geëvenaard.
Helaas voltrok de wedstrijd zich in een te laag tempo. Tilburg had wel een veldoverwicht, creerde de meeste kansen, maar SKF scoorde. De eerste 2 doelpunten van SKF waren cadeautjes (2 vreemde strafworpen) van de scheidrechter, die in de eerste minuten meer met de randvoorwaarden bezig was, dan met het veldspel. Tilburg haakte wel steeds aan, maar kon het veldoverwicht niet omzetten in doelpunten. De wedstrijd sudderde vervolgens door naar een 4-5 ruststand.

Na rust had Tilburg erg veel balbezit in de aanval, met daarnaast erg veel mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde gewoon weg niet door de korf. SKF vertraagde het spel behoorlijk, maar wist bij tijd en wijlen wel te scoren. Hierdoor moest Tilburg de gehele tweede helft in de achtervolging Tot 6-7 was het verschil steeds 1 doelpunt, maar na de 6-8 en met nog maar 10 minuten op de klok, leek de wedstrijd gelopen. De laatste aanval kreeg vervolgens nog enkele uitgelezen kansen op de gelijkmaker (wat dan ook echt een verdiend punt was geweest), maar uiteindelijk een onnodige 8-9 nederlaag. Pietje precies van dienst deelde ook nog een flauwe gele kaart uit aan een speler van Tilburg. Je kunt hem geven, maar het was er totaal de wedstrijd niet naar. Jammer dat zoiets gebeurt.
Doelpunten maken voor Tilburg 4 is een groot probleem. De invallers Mariska, Vinsent en Bjorn namen 5 doelpunten voor hun rekening.
Hopelijk levert de oproep op de website snel een coach voor dit team op, want er zit veel meer in deze soms 'eigenwijze groep'.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (John de Greef)