Tilburg 3 - PSV 3, ruststand 5-4, eindstand 11-5

18-09-2011

Vandaag de tweede thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen PSV 3 en dat kon, na de onnodig verloren wedstrijd tegen NKV 2, ook wel eens een moeilijke wedstrijd worden. Ook PSV is een team met oud selectiespelers, aangevuld met jong talent. De eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op met leuke duels tussen Yvonne en Hester en tussen Berrie en Johan. De ruststand was dan ook eigenlijk een goede afspiegeling van de eerste helft. Tilburg net iets beter en daardoor een nipte 5-4 voorsprong bij rust.

Probeert Johan Kool hier de aloude 'veter truc' ?

In de tweede helft deed het derde er een schepje boven op en moest PSV in de achtervolging. Dat probeerde PSV wel, maar conditioneel kwamen ze in de tweede helft te kort. Tilburg 3 profiteerde optimaal van de geboden ruimte en liep gestaag, met soms mooie aanvallen, uit naar een 8-5 voorsprong halverwege de tweede helft. In het resterende kwart kwam PSV niet meer tot scoren en kon Tilburg werken aan het doelsaldo. Helaas vielen er in de tweede helft een paar malse buien, wat het spel niet positief beïnvloedde. Uiteindelijk toch een dik verdiende 11-5 overwinning en dan is het jammer dat er vorige week verloren werd van NKV 2.
Het is nu zaak om de resterende wedstrijden ook te winnen om in het spoor van de huidige koploper, DKB 2, te blijven.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (John de Greef)