OJC'98 2 - Tilburg 3, ruststand 3-4, eindstand 9-9

21-11-2010

Op zondagmiddag de derby in de reserve 2e klasse P tussen OJC’98 2 en Tilburg 3. Het derde miste vandaag een paar speelsters die met het tweede mee waren naar Zutphen. Inge, Lukas en Kevin zaten geblesseerd op de bank, waardoor Dennis en Nikki in de basis stonden. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd waardoor bij winst vandaag de aansluiting met de (sub)top een feit was. OJC’98 2 heeft een brede selectie met veel ervaring (Jeroen, Erik en Irene), aangevuld met jonge speelsters en spelers. Het was dan ook vreemd dat OJC’98 al die ervaring in 1 vak zette. Het andere vak was beduidend zwakker. Deze opstelling beïnvloedde in sterke mate het scoreverloop van de wedstrijd. Tilburg kwam na een paar mooie aanvallen redelijk snel op 0-1, maar OJC’98 scoorde eigenlijk meteen daarna de 1-1. Hoewel beide teams daarna legio kansen hadden (Tilburg iets meer), werd er lange tijd niet gescoord. Tot ongeveer 5 minuten voor rust bleef het 1-1, waarna ineens de doelpunten wel vielen, met Tilburg aan de goede kant van de score. De ruststand was 3-4.

Cas en Erik (OJC'98) vochten menig duel rond de korf uit.

Ook na rust bleven de doelpunten zeldzaam, maar wist Tilburg de voorsprong tot 10 minuten voor tijd vast te houden (6-7). OJC’98 had inmiddels een 3-tal wissels toegepast en dat bracht meer gevaar van hun zijde in de wedstrijd. Bij Tilburg was inmiddels Bjorn in de ploeg gekomen voor Rowan. Hoewel Tilburg eigenlijk nog steeds de beste kansen had, kwam OJC’98 toch op gelijke hoogte, mede door de wissels. Sterker nog, met zo’n 2 minuten op de klok kwamen ze zelfs voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong en leken de punten in Berkel-Enschot te blijven, in mijn ogen niet verdiend. Gelukkig bestaat er gerechtigheid en wist Tilburg met hard werken en wat geluk toch nog een puntje aan deze wedstrijd over te houden. Eerst was het 1:30 minuten voor tijd Brenda met een droog afstandsschot (9-8) en toen vervolgens OJC’98 in de aanval de bal knullig verspeelde, was het Dennis die, met en alles of niets poging uit een doorloopbal, de 9-9 op het scorebord zette. In de laatste seconden kreeg OJC’98 nog een kans, maar deze werd niet benut, waardoor de 9-9 op het scorebord bleef staan. Gezien de hele wedstrijd denk ik een terechte uitslag. Tilburg had meer verdiend maar dan het met name in de eerste helft afstand moeten en kunnen nemen van dit OJC’98 in deze opstelling en dat lukte helaas vandaag niet.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (John de Greef)