Tilburg 3 - SDO 2, ruststand 4-6, eindstand 11-15

10-01-2010

In deze topper stonden twee op en top gemotiveerde teams in het veld. SDO, de koploper, het team dat de meeste goals tot nu toe maakte en Tilburg 3 juist het team met de beste verdediging, lees minste tegendoelpunten.
De wedstrijd begon stroef, beide teams zaten er verdedigend bovenop, waardoor de schutters aan beide zijden maar moeilijk tot goede doelpogingen konden komen. SDO opende de score (0-1), maar daarna was het Tilburg dat halverwege de eerste helft licht het initiatief nam door een 4-2 voorsprong te nemen, waarbij we de opmerking plaatsen dat Tilburg nog twee strafworpen gemist had en SDO soms wel erg gemakkelijke kansen miste. SDO gaf zich niet gewonnen en paste het aanvalsspel gemakkelijk aan, met name de dames van SDO zetten hun ploeg voor rust op een 4-6 voorsprong. Tilburg had helaas iets meer moeite om de spelwijze aan het stugge verdedigen aan te passen.

Na rust bleef het spelbeeld gelijk aan die van de eerste helft. Tilburg kwam moeilijk tot goede aanvallen en leed daarnaast teveel balverlies. SDO profiteerde en liep kort na rust uit naar een 4-9 voorsprong. Tilburg maakte de 5-9, SDO weer naar 5-11. Vincent J. zorgde met 2 droge afstandsschoten voor de aansluiting (7-11). Helaas wist SDO daarna elke tegenaanval van Tilburg te parreren, waardoor de ploegen om en om scorend op een 11-15 eindstand uitkwamen. Het aanvalsspel van Tilburg was in het laatste kwartier goed verzorgd, helaas hier en daar wat pech met de beslissingen van de scheidsrechter en de afronding.
Tilburg 3 kan terugkijken op een puike topwedstrijd tegen de kampioenskandidaten in deze klasse. Het spel was niet altijd even goed, maar het was een tactische wedstrijd (verdedigend) en bleef daardoor gelukkig voor het aanwezige publiek redelijk spannend.
Nu DOT 2 een punt heeft gemorst tegen hekkensluiter NKV 2, blijft Tilburg 3 keurig tweede op de ranglijst met slechts 4 punten achterstand op SDO 2.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (Dennis van Hooff)