Tilburg 2 Rust Roest 3.

16-09-2020

Tilburg 2 – Rust Roest 3.

Rust Roest op visite. Vroeger (spreekt oudje) altijd wennen aangezien je dan op zaterdag moest spelen i.p.v. zondag. Inmiddels is de eerste weekenddag gewoongoed. Via de wandelgangen werd ons gezegd dat Rust Roest 1 in aantocht was. Ja hoor, zo los van elkaar kwam er van alles binnen gewandeld. Een ‘Slotje’ kon natuurlijk niet ontbreken, bleek vandaag als coach te acteren. Wat nog meer? Nou, een blik heren dat redelijk allround kan spelen en een aanvalsleger van vijf dames onder aanvoering van Natasja en Marleen. Zoals ik vorige week al vertelde… “wij zijn er klaar voor!”.

Nou…

Hopla, 0-4. Goedemiddag. We hebben honderd schoten richting korf gegooid (precieze aantallen moeten op de video nog bekeken worden) en staan direct achter. Dat duurt natuurlijk even voordat de stand weer in evenwicht is. Tilburg gaat niet veel anders spelen maar gaat eindelijk wel wat meer scoren van afstand. Wij bijten ons vast in de oranjen en sluipen als een poema steeds dichterbij. Rust Roest blijft rustig zoals het ervaren spelers betaamd. Mevrouw Kersten staat vandaag als scheidsrechter in het veld, strenge beoordelaar met grote baard aan de zijlijn en nog 16 beterweters in het veld. Prima cocktail tijdens de eerste 30 minuten waarbij er ten opzichte van ieder respect is voor spel en beslissingen. Ruststand voelt fijn aangezien de achterstand foetsie is, 8-8 net voor de ranja.

Laten we direct maar verklappen dat ook de tweede helft een gelijkspel op heeft geleverd, 6-6. Ja, we weten het… acht en zes goals maakt veertien en dat is maar verrekes weinig! Na rust valt er zo nu en dan een bal binnen en heeft niemand eigenlijk de overhand. Eerst kwartier na rust is vooral onrustig. Tilburg wil graag, Rust Roest wil graag, meer hectiek, meer lastige ballen en dus ook meer moeilijke beslissingen voor schiedsie Kersten. Tweede kwartier brengt meer rust. Wat? Ja, we zitten in de eindfase, staan gelijk, nog 1 minuut op de klok en Eindhoven schiet de bal binnen. Crap! Wacht even. Feddinho pareert van afstand, poeh. In ieder geval gelijk met wat seconden. Rust Roest neemt uit en verspeelt de bal waardoor er nog een laatste kans ontstaat voor Tilburg. Wat tempo, wat getik en BAM! Binnen! 15-14! Laatste seconde! Consternatie! Kersten staat met haar arm in de lucht en vingers van de hand gebogen naar voren, ze zegt: verdedigd! Stevige en foutieve beslissing blijkt na het bekijken van de beelden en de mening te peilen van zo’n vier verschillende typen toeschouwers. Verloren door een foutieve beslissing? Tja, kijken we naar het laatste moment dan JA. Kijken we naar de gehele wedstrijd dan NEE. We verlangen meer van onszelf, willen niet afhankelijk zijn van anderen, hard blijven werken dus.

Puntverlies betekent zakken in de ranglijst. Vierde plek voor ons blauwen. Wat leuk dat we volgende week naar koploper SDO 2 kunnen gaan om te meten of we mee kunnen blijven doen voor de bovenste plaatsen van de standenlijst. SDO heeft een klein strikje om DSC 4 en WION 2 gedaan, momenteel de nummers 7 en 8 van de stand. Zegt ons dat iets? Nee! Het gelijke spel geeft hopelijk extra energie. El capitana helaas een enkelbreker gedaan vandaag. Hopelijk een snel herstel (ze is nog jong ghehe) maar komende zaterdag zal te vroeg komen verwachten we. Geen nood, nog vijf jonge veulentjes over (ja M&M daar rekenen we jullie nu dus ook bij).

Wist u overigens dat Tilburg A2 volgende week ook bij SDO speelt, om 1300 uur (voor Tilburg 2 dus). Dat maakt, met het eerste team erbij, drie leuke potjes op één rij. Tot volgende week.

Tilburg 2.