Tilburg 1 Reeuwijk 1

16-09-2020

Tilburg 1 – Reeuwijk 1

De wedstrijd die vandaag op het programma stond had wel iets weg van de vete tussen Rico en Badr. Ook vorig jaar stonden we tegen Reeuwijk in de ring, maar een technische knock-out van de arbiter van dienst belette ons om de wedstrijd af te maken. Zonder verder in te gaan op de bizarre wending die dit verhaal later nog kreeg (KNKV besloot: cadeautjes voor Reeuwijk, billenkoek voor Tilburg), de vete was onbeslist. Gelukkig werd de competitie uiteindelijk teniet verklaard (voor ons prima, we stonden vorig jaar op het veld een partij te dweilen waar je het schaamrood van op de kaken kreeg), dus was het uiteindelijk een storm in een glas water. Vandaag moest het dus wél gaan gebeuren, en het ging om de punten.

De eerste tegenslag was voor ons. De grote baas moest thuis blijven vanwege een eerstelijns-coronatest gevalletje. Sja, dat zijn de regels dus niks aan te doen. Betekende dat de kleine baas vandaag de grote baas was. Deed ie prima.

Eerste deel van de wedstrijd was van ons. Tilburg speelde sterker en scherper dan Reeuwijk, wat achter de feiten aan liep. Kon geen vuist maken. Halverwege de eerste helft stond er vier verschil op het scorebord, dus dat ging de goede kant op. Leek geen vuiltje aan de lucht. Maar goed, wat wij vorig jaar ook al leerden: Reeuwijk kan knokken als het moet. En dan is precies wat ze deden. Coach Reeuwijk deed een paar omzettingen en die vielen bepaald niet slecht uit. Alle 8 Reeuwijkers hadden ineens hernieuwde energie gevonden; gingen strijden om elke bal en zocht de duels slim op. Tilburg reageerde daar nonchalant en slap op. Resultaat: Reeuwijk komt langszij en op slag van rust is het verschil teniet gedaan. Jammer en onnodig, want velddoelpunten werden er amper gemaakt door de uitploeg. Reeuwijk zocht veel rond de korf en wij volgden met te weinig scherpte.

Jammer dat Coachie van Reeuwijk zich in de rust (dat deed hij vorig jaar bij de Arbiterskwestie destijds ook al wel een beetje) van zijn slechte kant liet zien. Reeuwijk is een knokploeg, maar wel prima gasten. Coachie echter is juist wat minder sportief, en dat is jammer. Als je spelers af en toe over het randje gaan, dat kan gebeuren. Maar als coach moet je toch ook leren af en toe iets meer je fatsoen te houden; erboven te staan. Maar goed, we moesten ons hierdoor vooral niet af laten leiden. We hadden het betere van het spel, maar Reeuwijk compenseerde op vechtlust. En dat is eigenlijk precies wat we niet toe moesten staan.

Begin tweede helft ging gelijk op. Tilburg kon nog niet goed herpakken. Scherpte ontbrak (vooral bij Nestor, foei foei foei. Was écht door de ondergrens vandaag!) bij teveel spelers waardoor we onnodig lang moesten zoeken naar doelpunten. Reeuwijk zelfs een enkele keer op 1 doelpunt voorsprong. Weldra bewees de kleine baas toch een grote baas te zijn, want hij zag gelukkig goed in dat Sexy wat minder lekker in de wedstrijd zat. Dus stuivertje wisselen met Feddinho, en die bracht juist de energie en scherpte die het vak nodig had. Er kwam meer controle, we lieten ons niet meer afbluffen. Halverwege de tweede helft zetten we even flink aan en staat er binnen korte tijd een verschil van vier doelpunten op het scorebord. Gelukkig hadden Kapiteintje en Mooiboy hun schot wél meegenomen naar het veld vandaag.

Voelt alsof de wedstrijd onze kant op ging vallen. Was ook zo; Reeuwijk kon geen vuist meer maken. Helaas te weinig scherpte aan Tilburgse zijde, want ondanks legio kansen vergrootten we het gat niet. Integendeel, in de laatste tien minuten maak Reeuwijk nog wel twee doelpunten, waardoor het verschil weer onaangenaam klein werd. Jammer, want eigenlijk was dit niet nodig. Gelukkig konden we de laatste vijf minuten wel geduldig en volwassen uitspelen (nota bene door de ‘jonkies’ van het team, chapeau!), waardoor het verschil ook nooit kleiner dan twee doelpunten werd. Prima, punten op zak. Gemiste kans om Rambo nog even voor Nestor in het veld te brengen, was zwaar terecht geweest. Rambo was zelfs helemaal warm. Die bewaren we voor de volgende keer.

Wel jammer dat we vandaag toch weer met periodes te slap speelden. Tegen een ploeg als Reeuwijk moet je voluit gaan, want dat doen zij ook. Ga je nonchalant spelen, dan krijg je het deksel op je neus. We hadden in de eerste helft een gat kunnen trekken en dan had de wedstrijd eerder in veilige marges uitgespeeld kunnen worden. Maar ja, je weet hoe dat gaat.

Reeuwijk staat na twee wedstrijden spelen op nul punten. Vertekend beeld denk ik, want deze ploeg kan het elke tegenstander lastig maken in deze klasse. Wijzelf gelukkig ‘vier uit vier’, met volgende week SDO op het programma. Dat is ook even geleden! SDO verloor tot nu toe tweemaal, dus staat puntloos onderin. Volgende week dus vol gas en zorgen dat we onze zuivere score kunnen behouden.

Tilburg 1.