DSC 5 - Tilburg 3, ruststand 3-3, eindstand 12-7

14-10-2012

Vandaag stond er voor Tilburg 3 de belangrijke uitwedstrijd tegen DSC 5 op het programma. De winnaar van deze wedstrijd kon zich herfstkampioen noemen en ging daarmee met een minimale voorsprong aan kop in deze competitie.
Ruim op tijd vertrokken we naar Eindhoven want vanwege een marathonnetje moesten we via een omweg proberen zo dicht als mogelijk bij het sportcomplex van DSC te komen. Eindhoven was vandaag voor het gemotoriseerde verkeer een haast onneembare vesting, niet echt handig als je het mij vraagt. Ruim op tijd kwamen we op een zonnig sportcomplex aan en was er nog voldoende tijd voor een bakkie koffie om lekker wakker te worden.

Tilburg startte vandaag met Erik (A1) en Simone (A2) in de basis voor de geblesseerde Jeroen en Inge. Maarten ontbrak vandaag vanwege vakantie. Om een stevige reboundende heer van DSC uit te schakelen had coach Kevin gekozen om tegen DSC op te stellen. Hierdoor kwamen Sophie, Simone, Erik en Jurgen in de eerste aanval. Joyce, Manon, Bjorn en Rowan startte in de verdediging.
Het begin van de wedstrijd was voor DSC. Rowan had niet direct greep op de reboundende heer, waardoor DSC met lange, maar trage aanvallen, de beste mogelijkheden had om de score te openen. Dat duurde even want er werd ook veel gemist, maar uiteindelijk stond de 1-0 op het scorebord. Ook de Tilburg aanval had uiteraard kansen, maar de spelers moesten nog even aan elkaar wennen, waardoor er met name in het begin wat balverlies werd geleden. Toch kwam er verdiend de 1-1 op het scorebord. DSC mistte nog een strafworp, maar kwam daarna toch op 2-1, niet veel later gevolgd door de 2-2. Gaandeweg de eerste helft werd Tilburg beter, had Rowan greep op zijn tegenstander en werden de kansen aan DSC-zijde minder. Tilburg had nu het beste van het spel, maar de bal wilde niet door de korf. Het grootste probleem in deze eerste helft was eigenlijk dat DSC het spel enorm vertraagde (oa. met achterverdedigen) en dat Tilburg in dit spel meeging en niet het eigen flitsende spel op de mat legde. Uiteindelijk werd er via 3-2 werd een 3-3 ruststand bereikt.

Erik legt aan voor een van zijn doelpunten.

Na rust kwam Tilburg als beste uit de kleedkamers. Erik wist met 2 fraaie acties zijn tegenstander te verschalken en zette kort na rust de 3-5 op het scorebord. De volgende Tilburg aanval had daarna meerdere kansen op de 3-6 en dan was de wedstrijd waarschijnlijk gespeeld, maar helaas wist DSC met 2 droge afstandsschoten de stand weer gelijk te trekken (5-5). Tilburg was hierdoor even aangeslagen, waarvan DSC meteen profiteerde. DSC loopt te gemakkelijk uit naar een 8-5 voorsprong met weer twee droge afstandsschoten en een discutabele strafworp. Vorige week wist Tilburg zich in de moeilijke wedstrijd tegen NKV 2 goed te herpakken en dat laatste hoopte je vandaag weer te zien. En warempel het laatste gebeurde weer. Met lange aanvallen en een verzorgde rebound werd de marge verkleind tot 8-7 en daarna volop mogelijkheden op de 8-8. Erop en erover zou je dan denken, maar de vele gecreëerde kansen werden niet verzilverd, waardoor na een doelpuntloze fase uiteindelijk DSC als eerste scoort (9-7). Tilburg weet zich ondanks de 2 wissels (Danique (A2) en Jeroen) niet meer te herpakken, waardoor DSC in de laatste minuten nog eenvoudig kon uitlopen naar een verdiende, maar geflatteerde 12-7 overwinning.

Met deze overwinning is DSC 5 herfstkampioen en moet Tilburg 3 samen met GKV 3 in de achtervolging na de zaalcompetitie.
Nu eerste maar eens hard trainen voor de komende zaalcompetitie, want daar wordt in een klasse hoger gespeeld en zal er elke week op het scherpst van de snede gestreden moeten worden.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (John de Greef)