Tilburg 3 - NKV 2, ruststand 4-6, eindstand 12-11

07-10-2012

Vandaag werd onderstaande reporter vlak voor de topper Tilburg 3 - NKV 2 door een 3-tal speelsters gevraagd om eens een verslag van hun wedstrijd te schrijven. Beloofd is beloofd dames, dus onderstaand het gevraagde verslagje.
Tilburg begon in de eerste aanval met Manon, Joyce, Jurgen en Maarten. In de verdediging stonden Sophie (volgens mij zonder haar gelukssokken), Esmé (A1), Jeroen en Bjorn. Op de reservebank zaten Sanne (A1), Rowan en Vincent (net hersteld van een vervelende blessure). Inge moest deze wedstrijd geblesseerd vanaf de zijkant volgen.

Tilburg 3 is na de eerste competitiewedstrijd in Eindhoven tegen PSV 3 (een onnodige 13-10 nederlaag) begonnen aan een reeks overwinningen. Het waren niet altijd klinkende overwinningen, maar de punten tellen en bij aanvang van deze wedstrijd stond Tilburg samen met het eerder genoemde PSV aan kop, beide met slechts 2 verliespunten.

De tegenstander uit Nuenen, zij hadden slechts één verliespunt meer, zou vandaag wel eventjes gepakt worden, waardoor de koppositie verstevigd kon worden. Beide teams begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd, maar het was NKV dat de score opende. Na de 1-1 had Tilburg het niet gemakkelijk. De beweeglijke aanvallers en aanvalsters van NKV konden maar met moeite afgestopt worden. Hoewel er zelf voldoende kansen gecreëerd werden, was met name de rebound niet goed verzorgd en dat resulteerde in veel één-schots-aanvallen. NKV daarentegen had die rebound wel en kon daardoor naar hartenlust schieten en dat deden ze dan ook. NKV kwam na zo'n kwartier wedstrijd op een op dat moment verdiende 1-4 voorsprong. Tilburg was beslist niet de mindere ploeg, maar had het gewoonweg niet gemakkelijk. Na de 2-4 liep NKV, met nog z'n 10 minuten op de klok, uit naar een 2-6 voorsprong en leek er een nederlaag in de lucht te hangen. Coach Kevin paste een tactische wissel toe en die leek te werken, want Maarten wist kort voor rust met 2 droge afstandsschoten de ruststand te bepalen op 4-6.

Na rust was het toch NKV dat als eerste de korf wist te vinden (4-7), maar daarna zag je Tilburg zienderogen beter worden en NKV steeds meer fouten maken. Via 6-8 kwam Tilburg voor het eerst in deze wedstrijd op gelijke hoogte (8-8) en via 8-9 en 9-9 zelfs voor het eerst op voorsprong (10-9). Tilburg kreeg door deze voorsprong vertrouwen in een goede afloop, terwijl NKV het juist niet meer wist en steeds slordiger (lees te gehaast) begon te spelen. Ook de wissels aan Nuenense kant pakte volgens mij niet goed uit, waardoor Tilburg vervolgens de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen. Esmé werd nog vervangen door Sanne en Bjorn door Vincent.
Via 11-9, 11-10 en 12-10 was de wedstrijd in the pocket. De late aansluitingstreffer van NKV (12-11) kwam dus écht te laat om het Tilburg nog moeilijk te maken. De twee punten bleven verdiend in Tilburg.

Tilburg is deze wedstrijd blijven knokken, ondanks de zwakke/matige opening en de achterstand gingen de kopjes niet hangen en bleef er voor elke bal geknokt worden, met de wetenschap dat die doelpunten moesten vallen. Als team heeft het derde vandaag een mooie prestatie geleverd en staat daardoor nu fier aan kop in de competitie, want PSV verloor vandaag van DSC (12-16).

Volgende week de lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen DSC 5. Deze ploeg staat nu op een tweede plaats met slechts 1 punt achterstand. Bij winst wordt de koppositie dus flink verstevigd.
Wij zullen weer van de partij zijn om deze wedstrijd te aanschouwen.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (John de Greef)

#1    08-10-2012    09:25:    Joyce
Bedankt John voor het verslag! Leuk!
#2    08-10-2012    17:14:    Sophie
Helaas zijn mijn gelukssokken kapot en liggen ze in de prullenbak Ik wacht nog steeds op nieuwe.... (leander??)
#3    09-10-2012    12:48:    Joris
Graag ook 20 paar gelukssokken naar de selectie...