Tilburg 2 Tjoba 2

18-04-2020 21:18

Tilburg 2 – Tjoba 2

Het hart van iedere sporter gaat sneller kloppen wanneer er op de laatste speeldag van het seizoen een wedstrijd op het programma staat tussen de nummers één en twee van de competitie waarbij het verschil maar 1 punt is in de standenlijst. Trainen op het scherpst van de snede met de beelden van je mogelijke directe tegenstander voor ogen. De ander willen slopen, platwalsen of beetje bij beetje demonteren waarbij zelfs secondelijm geen uitkomst meer kan bieden. Maakt niet uit hoe als het resultaat er maar is. Nou, zo’n wedstrijd stond er op het programma… Tilburg 2 – Tjoba 2 in de Westerhel. Vanwege palindroomachtige ANOROC-omstandigheden werd de wedstrijd verplaatst naar 6 april 2020. Tjoba kon in deze directe confrontatie het ene punt achterstand op Tilburg nog goed maken. Tilburg op zijn beurt was gebrand op winnen aangezien de eerste wedstrijd tegen Tjoba verloren ging.

Wie mochten er in de basis van coachie? Nou, aan de herenkant was dit eenvoudig. We zijn ieder weekend blij als we vier (van de zes) fitte heren hebben. Aangezien Big B (Erik) LBJ (Simon) nog geblesseerd waren stonden Fred (Fedde), Brandaris (Tom), Sambuca (Sander) en MR Massai (Remko). Bij de dames zit Polopos (Meike) in haar revalidatie van 9 maanden maar kan alweer lopen. Niet genoeg om te starten. Verstappen (Kim), Muchacha (Quinty), El Capitana (Maud), Bambi (Machteld) en Friesland (Mieke) wisselen elkaar af om de twaalf minuten. Erg professioneel systeem!

Zoals gezegd is op 6 april de wedstrijd begonnen. Achter gesloten deuren! Ene Theo W besloot dat de kans op ongeregeldheden te groot was. Om deze reden kunnen we ook niet al te veel zeggen over de wedstrijd omdat we hiermee in zouden geen tegen de getekende overeenkomst met Theo W. Wat we wel kunnen zeggen is dat de spanning om te snijden was. Om 20.00 uur floot de scheidsrechter van dienst in en om 22.20 uur hebben we een richt uit moeten doen via het KNKV dat een update over de afwikkeling van de wedstrijd langer op zich zou laten wachten. Na fysiek compleet stuk te zijn gegaan is de strijd op 7 april om 16.30 uur gestreden. Met een gelijke stand op het scorebord en geen enkele speler meer wie fysiek in staat is nog te korfballen besluit de scheidsrechter de wedstrijd te beëindigen. Resultaat hiervan is dat Tilburg 2 kampioen is geworden, de huidige stand is de eindstand geworden. Vreemd. Iedereen is op, geen publiek, weinig vreugde, vreemd gevoel. Feestje? Nee, later dan maar een keer. En Tjoba? Tja, men stond immers een punt achter op de Brabanders dus men zal ook wel vrede hebben met deze situatie.

Aangezien een kampioenschap niet gewonnen wordt in één wedstrijd of op de laatste dag denken we met plezier terug aan de voorgaande 11 wedstrijden. Elf? Ja, elf. We mogen toch wel spreken van veel en langdurige blessures waar we mee te maken hebben gehad. Daarom bij deze ook een hartelijk applaus voor onze geliefde en waardevolle invallers: Julia Caesar, de Petronas Towers, Little B, Mario Bros, Kleine Kroon, Maximilliano, Sexy, Mooiboy, Ties en Marloes. Dank!

Op naar het veld? Nee, ANOROC. Ook op 7 april 2020 afgerond. Crap, hier stonden we 4 punten voor op de nummer twee van de standenlijst (Tjoba) met nog maar zes wedstrijden te gaan. Mopperen? Nee, doen we niet. Alhoewel…tja…nee. Oke dan. Houden we erover op.

Seizoen klaar… spelersresume:

#1    19-04-2020    11:37:    Marcel
Gefeliciteerd met het kampioenschap en de promotie! Helaas niet zoals je het als sportman/vrouw graag wilt met een spannende kampioenswedstrijd en knallend feest. Maar evengoed terecht en verdiend.

Ik ben ervan overtuigd dat ook bij een 'normaal' competitieverloop de titel bij Tilburg terecht was gekomen. Tijdens een bezoek aan het verre Strijen, half februari, van de coach en mr massai (94kg, exclusief coronakilo's?) kreeg ik al een sneak preview van het tactische masterplan om TB2 naar het kampioenschap te loodsen. Save the best for last... Appeltje eitje.

Afspraak is afspraak, Remko, bij je volgende kampioenswedstrijd ben ik aanwezig...

Veel gezondheid!
#2    19-04-2020    12:29:    Remko Meeuwsen
Kijk, een kenner aan het woord. Dank je Marcel voor het delen van jouw inzicht. Alhoewel, met 12 coronakilo's zit je er toch ver vanaf . Afspraak is afspraak... ik weet je te vinden!