Corona en de contributie

18-04-2020 13:17

Corona en de contributie

We hebben de laatste tijd enkele vragen gekregen over de betaling van de contributie tijdens deze corona-crisis. Daarom vonden we het een goed idee om hier wat duidelijkheid over te geven.

Ondanks het feit dat we bij KV Tilburg moment niet kunnen korfballen, is het wel uw plicht om de contributie voor de rest van dit seizoen te blijven betalen. Wij baseren ons daarbij op de richtlijnen die het KNKV ons geeft. Zie voor meer informatie: https://www.knkv.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus

De ontvangen contributie is voor de vereniging zeer belangrijk, aangezien we natuurlijk wel onze vaste lasten hebben die gewoon door blijven gaan. Denk daarbij aan de afdracht aan de korfbalbond, kantine en verzekeringen. Daarnaast hebben we geen inkomsten meer uit de kantine.
Als bestuur beoordelen we de situatie op regelmatige basis en passen we ons beleid aan als daar de mogelijkheden voor zijn.

Bij vragen is het bestuur altijd bereikbaar via bestuur@kvtilburg.nl.
Hopelijk kunnen we voor het einde van het seizoen nog enkele activiteiten organiseren en kunnen we elkaar nog begroeten. Voor nu: zorg goed voor jezelf, alleen samen krijgen we corona onder controle.

#1    24-04-2020    15:06:    Remko Meeuwsen
Lijkt mij mooi agendapunt voor eerstvolgende ALV om inzicht te bieden. Als contributie nodig is geweest voor dekking kosten, prima. Als de mogelijk aangevraagde 4000 euro voldoende is voor dekking kosten, laat leden meedenken en beslissen over betaalde contributie.
#2    10-05-2020    11:49:    John
Zoals geschreven de kosten blijven en de inkomsten uit kantine nihil.
Lijkt mij dat de contributie gewoon doorloopt. Lijkt mij geen punt van discussie eigenlijk.
#3    11-05-2020    17:48:    Bjorn
De punten zijn duidelijk dat er kosten doorlopen en kantine inkomsten achterblijven echter snap ik dat mensen de vraag stellen over betalingen van contributie als men er niets voor terug krijgt. Niet elke portemonnee is hetzelfde.
Moet KV Tilburg het volle pond aan de KNKV afdragen en zo ja hoe reeel is dat? Volgens mij hoeven die minder te organiseren.
Ik zie bij andere verenigingen creatieve oplossingen in deze tijden om binding met de leden te houden, dat mis ik wel bij KV Tilburg.
Bij de manage bv een manage drive thru en live uitzendingen via Facebook of instagram en quiz vragen met leuke hebbedingetjes.

Ik vind het prima dat de contributie door loopt maar vind het wel een gezonde discussie
#4    12-05-2020    17:22:    John
Het klopt dat niet iedere portemonnee hetzelfde is. Maar je zou het geld toch kwijt zijn, alleen nu een paar weken geen tegenprestatie, SWAT. Bijkomend voordeel is dat je ook niets uitgeeft in de kantine.
Persoonlijk heb ik er geen moeite mee en hoef geen compensatie. Niet bij KVT of andere instanties.
#5    14-05-2020    08:43:    Frenk
We dragen de vereniging toch ook een warm hart toe
#6    17-05-2020    22:34:    Remko
Ik draag de vereniging zeker een warm hart toe. Alleen weet ik niet op KV Tilburg geld toegewezen heeft gekregen? Stel ja, was dit voldoende voor het dekken van diverse kosten die blijven of was er ook contributie van de leden nodig om de blijvende kosten te dekken? Lijkt mij transparant naar de leden als dit op de eerstvolgende ALV toegelicht zou worden.