Het verslag...ODO 2 Tilburg 2.

27-10-2019 17:20

Ranglijst: Nummer 7/8  – Nummer 1.

Uitslag: 10-11.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het meest schuldig aan deze stand?

Redelijk glad kunstgrasveld. Redelijk windje over het veld heen. Lekker temperatuurtje. Voortvarende start van Tilburg. Onder en om de paalzone ontstaan door het voor verdedigen van ODO allerlei kansen. De hoop van een vlotte start komt uit en we nemen een 1-4 voorsprong. Vanaf hier gaat alles echter een stuk moeizamer. ODO probeert op allerlei manieren zaken te forceren, met name in verdedigend opzicht. Tilburg past onbewust, we denken door de wind, het spel aan en gaat klein, geforceerd en onnauwkeurig “werkkorfbal” spelen. Goals zijn spaarzaam en we kabbelen moeizaam door naar de rust. Stand 4-5.

In de rust, rust! Even zaken overdenken en opnieuw afstemmen.

Bam. Na rust eerste aanval direct raak. Gaatje is weer gemaakt en nu doorzetten. Nee. Alles blijft lastig. Alles? Nou nee, we staan prima te verdedigen en krijgen hierdoor amper goals tegen. Voor de zekerheid alvast nadenken over welke Houdini-act mogelijk uitgevoerd moet gaan worden in de eindfase van de wedstrijd als we het scoren niet op weten te pakken. Vandaag doen we de verrassende Big B act. Het blijkt nodig. We komen zelfs op 10-9 achterstand en ODO ziet zich loskomen van Wion. Na 10-10 de act… meisjes samen onder de korf (jaja, dat doen we niet veel ghehe)… Big B en Mister Massai in de punt. Twintig seconden voor het eindsignaal valt de bal door het gele kunststof mandje aan onze kant. Eindstand 10-11.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het meest schuldig aan deze stand? ODO heeft ‘met man en macht’ gestreden voor de punten. Scheidsrechter had de pech erg veel tegen de felle zon in te moeten kijken. Tilburg zelf is dus het meest schuldig aan de stand!

Waar ze ook schuldig aan zijn… bam, bam, bam. Acht wedstrijden gespeeld en 16 punten! Laten we zeggen goed op weg te zijn om straks een kans te maken op de titel. Alles op een rij: Tilburg 16p, Tjoba 12p, Weidevogels 11p, Ijsselvogels 10p, Twist 7p, Reeuwijk 4p, ODO 2p, Wion 2p.

Nu eerst een weekje rust en dan lekker de door ons zo geliefde zaalcompetitie in, start 23 november.