Het verslag... Reeuwijk 1 - Tilburg 1

23-10-2019 08:44

We nemen even snel de wedstrijd met u door, aangezien dat niet het meest noemenswaardige van deze zaterdagmiddag was. Eerste helft erg matig, veel kansen, slechts 5 doelpunten. “Matig” wordt hierbij uitgeroepen tot ‘understatement van de week’! Wederom te veel spelers die hun niveau niet halen. Reeuwijk op 8. U raadt het al… het kan nog!

We spoelen door naar halverwege de tweede helft. Een doelpunt of 4 à 5 achter, oei. Gele kaart voor onze kapitein, oei! Aanvallende stootkracht nodig, die wordt gebracht door middel van een aantal wissels. Dat was noodzakelijk. Vanaf dit moment pakken we de draad op, lijkt het dekseltje van het gele mandje te zijn verwijderd, en beginnen we aan een comeback. Dit duurt tot de 17-17, met nog 3 minuten op de klok, en dan gebeurt er iets wat de gemoederen nog lang bezig zou houden. Scheidsrechter legt de wedstrijd stil wegens “beginnende kramp” in de rechterkuit. Één ding is zeker; dat kwam niet door het hoogstaande niveau van de wedstrijd. Zoals Nederland 17 miljoen bondscoaches kent wanneer de Oranje leeuwen op het veld staan, zo kende Reeuwijk ineens meer dan 50 artsen en fysio’s.

“Scheids, moet je niet even gaan zitten?”

“Scheids, moet je niet even een banaantje eten?”

“Scheids, we hebben echt pas 6 keer gewisseld hoor! Hier heb je een lijstje”

2 minuten pauze werden al gauw 20 minuten. Mijn persoonlijke ervaring met kramp is dat je zo snel mogelijk verlichting opzoekt. Dan zal dit wel een bijzondere vorm van kramp geweest zijn. Scheids, coaches, aanvoerders en zo ongeveer alle overige aanwezigen zijn bezig met hoe nu verder. Verder fluiten was al snel van de baan. We doen een poging om de scheidsrechter te vervangen, maar daar is Reeuwijk het niet mee eens. Zij doen hetzelfde. Daar zijn wij het niet mee eens. Is er dan misschien een onpartijdige scheids aanwezig? Ja! eentje met wat lekkere, koude, goudgele rakkers achter zijn kiezen. Een echte sur-place, zoals we die kennen uit het wielrennen. Heel veel gepraat… heel weinig vooruitgang. Van uitstel komt afstel, scheids fluit vanuit de dug-out voor het einde van de wedstrijd. Gele kaart zou teruggedraaid worden. Erg frustrerend allemaal, maar voor 3 minuten opnieuw afreizen naar Reeuwijk is ook niet alles. Bij nader inzien wordt het woord “anticlimax” toch de understatement van de week.

Tot ieders verbazing blijkt 10 minuten later in de KNKV app dat de wedstrijd is gestaakt, niet afgefloten. Ook staat de gele kaart blijkt doorgang te hebben gevonden. Onze vriendelijke vriend had iedereen meerdere malen op het verkeerde been gezet zoals normaal alleen de beste cabaretiers kunnen. Teleurstelling blijft groot. Verbazing nog groter. We wachten op uitspraak van de bond. Wordt vervolgd.

We sluiten af met een positieve noot. Met veel dank aan de invallers kregen we weer grip op de wedstrijd en was de beleving groots. Dat verbindt, dat geeft vertrouwen en dat reflecteert zich in de prestaties op het veld. Komende tijd veel meer van dat!!! Een lekker borrelhapje om de ontreddering wat te verzachten. Nog 1 potje op het veld. Dan de warme, droge en windstille zaal in. En de take-home message van vandaag: Drink zeker 1,5 liter vocht op een dag, anders ligt kramp op de loer!

Namens Tilburg 1

Fedde