Het verslag... Tilburg A1 - Top A1

14-10-2019 20:35

Tilburg A1 – Top A1 17-13 (9-8)

Laatste thuiswedstrijd van de A1 van het veldseizoen, dus de volgende keer dat jullie de A1 thuis kunnen zien spelen zitten we droog in een warme hal. We moeten nog wel 2 lastige uitwedstrijden spelen. Nu eerst de wedstrijd tegen Top, na een week voorbereiding zonder Isa die deze week hard aan het leren was in Engeland en dus de wedstrijd tegen Top aan zich voorbij moest laten gaan.

Uurtje voor de wedstrijd, telefoon van Ties, ik denk de eerste keer in 2 jaar dat we elkaar telefonisch hebben gesproken. Meerderheid van de communicatie gaat via de app. Of onderling in een snapchat groep, waar ik dan gelukkig geen onderdeel van uit maak. Ziek wakker geworden, rot, vervelend, niet kunnen spelen, zelfs kijken is al te veel. Nieuwe plannen, andere opstelling dan bedacht, maar geen ander doel!

Op de bank keurig bijgestaan door de dames van de A2 en de heren van de B1! Klaar voor de topper, want zo kunnen we het wel noemen 2 van de 3 koplopers die de degens kruisen. Wedstrijd begonnen binnen 15 seconde de 1-0 , binnen 30 seconde de 1-1 dit gaat leuk worden. Wedstrijd gaat gelijk op naar 3-3. Hierna weten wij het eerste gaatje te slaan naar 5-3, heer van Top maakt met zijn 3e doelpunt voor in het vak het 4e doelpunt van Top. Andere tactiek, werkt niet gelijk, met zijn 4e doelpunt -nu vanuit de korf- wordt de 5-5 gemaakt.

Ondertussen wel gescoord met de “Braziliaan” , Yes eindelijk , werd ook herkend door de oud A1 spelers :-). We maken nu het tweede gaatje naar 8-5, veel afwisseling in het spel en het nemen van meerdere soorten kansen stemt de coaches gelukkig. Dat top een goede ploeg heeft bewijst het, door voor de rust aan te haken naar 9-8. Leuke eerste helft, scheidsrechter die veel laat spelen, vrije ballen en strafworpen moet je echt verdienen, een beetje contact werd toegelaten. Dit kwam het tempo in de wedstrijd ten goede.

Voor het eerst dit jaar was het echt de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten in de rust. Nog minder vrije ballen weggegen. Na de ranja, “pis stops”, beetje bijkomen van een paar pijntjes (waar tijdens de wedstrijd niets van te zien was 😉)  Klaar voor de 2e helft!

Verdedigend een stuk scherper, alhoewel Top wel veel kon schieten met hun goede rebound, schoten wij toch wel iets makkelijkere raak. Een sterk begin, uitlopen na 4 punten, verschil en 2 keer nog een voorsprong van 3, die we snel konden uitbouwen was de 2e helft niet heel spannend meer. Goed doorgespeeld, af en toe terug in het gelid om echt de goede kans te gaan pakken juist als je een paar punten voor staat. Een minuut voor tijd de 17-11, 1 dame van top verdubbelde in de laatste minuut het aantal dames goals aan hun kant door de eindstand op 17-13 te brengen.

Een mooie en terechte overwinning, scoren over alle spelers, volgende week de uitwedstrijd naar Kinderdijk om 12.30 de andere koploper. Ik ben benieuwd,  jullie ook? Live kijken is altijd leuker dan teruglezen!

Vincent