Het Verslag...Tilburg 2 - Weidevogels 2

30-09-2019 19:47

Tilburg 2 – Weidevogels 2

Nat? Nou ja, soms een beetje. Bal nat? Nou ja, soms een beetje. Videocamera nat? Nou ja, soms een beetje. Videocamera werkend? Nou ja, soms een helftje. Maar goed… drukke dag zeg op de club. Wat viel op voor 14.00 uur? Enthousiaste jeugdspelers. Weer veel te veel ballen uit de container. Een om op verliefd te worden mooi genomen stafworp (blondje C1). Marloes een grote dame… nee hoor. Sporting Delta ‘rules’, goede genade wat een beweeglijke ‘Burj Khalifa’.

Tijd 14.00 uur. Kom op dan, vlammen! Crap. Windkracht 16. Mogelijkheden zijn beperkt. Weidevogels niet verkeerd. Taaie ploeg, enkele spelers moeten de ploeg dragen. Houden ze dit vol tot de rust? Ja. Gelijk opgaande helft. Tilburg moeizaam. Coach staat veel op uit zijn stoel. Onrustig. Wedstrijd… ook onrustig. Pff, zucht, ah lekker, mijn god, kom op, klasse. Alles wisselt elkaar af. Rust. Geen idee wat de stand is.

Nieuwe start. Dertig minuten om te laten zien dat we willen winnen. Na ruim 10 minuten twee nieuwe bloedgroepen erin. Vers bloed, aanvallend bloed. Mogen direct gaan verdedigen. De “springbok” (veelvuldig wegspringen vanuit paalzone) van Weidevogels schiet twee verschil binnen: 7-9. Gevoelig. Zit er nog winst in? Zeker, voldoende tijd, teamspirit Tilburg 2 is goed, we spelen naar de harde kern bij de ronde biertafel ghehe. We knokken ons terug door sterk te verdedigen en de aanval veel balbezit te bezorgen. Eerst gelijk, dan eentje voor. Jaaaa, keizerin Julia Cesar, mooie doorloopbal naar 10-12. Beetje hard schieten hierna en afsluiten op 13-10. Wel verdiend hoor! We zouden het graag nog eens over doen na de zaal met mooi weer.

Volgende week weer eens een uitwedstrijd. Nieuwe vogels (Ijsselvogels) staan ons op te wachten. Mark zal hen vast op scherp zetten. We zullen er klaar voor zijn. Rotjeknor verliest van ‘de Zeeuwen’. We blijven dus samen bovenaan de ranglijst.

Tilburg 2.