Update vanuit de scheidsrechterscommissie

23-09-2019 20:19

Hoi Allemaal,

Het seizoen is al weer een aantal weken onderweg en zo ook onze nieuwe aanwinsten van scheidsrechters. Het is dan ook weer tijd voor een update vanuit de scheidsrechterscommissie vonden wij. Bij deze dus!

Zoals gezegd veel nieuwe gezichten op het veld als scheidsrechters. Maar ook nieuwe “oude” gezichten zijn terug te vinden op het veld als begeleider. Dit is mooi! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat iedereen het erg leuk doet en er goede wedstrijden gefloten worden.

Doordat er meer scheidsrechters zijn vanuit de spelende teams, die de breedtekorfbal wedstrijden fluiten, zie je dat er ruimte ontstaat voor de scheidsrechter met een bondsdiploma. Deze scheidsrechters kunnen zich gaan toeleggen op de wedstrijden waarmee we punten (1 punt per wedstrijd) kunnen verdienen en dus boetes kunnen voorkomen. Naast dat we wedstrijden “buiten de deur” moeten fluiten, krijgen we wekelijks (weten we inmiddels uit ervaring) ook nog eigen wedstrijden terug vanuit de KNKV. Dit zijn wedstrijden de alsnog niet door een externe scheidsrechter gefloten gaan worden. Deze wedstrijden zijn wij als vereniging alsnog verplicht om zelf te fluiten. Als wij deze wedstrijd vervolgens dan door een scheidsrechter laten fluiten met een bondsdiploma dan verdienen we daar toch weer een 0,5 punt mee. In totaal moeten we als vereniging 150 punten verdienen en dit is veel. Elke halve punt is dus mooi meegenomen.

Voor de scheidsrechters met een bondsdiploma moesten nog de laatste puntjes op de i worden gezet. Dit hebben we afgelopen week gedaan. Deze scheidsrechters kunnen dus ook aan de slag en de eerste wedstrijden zijn al door hun gefloten. We zijn dus goed begonnen.

Daarnaast hebben we ook een beoordelaar gevonden die voor ons “buiten de deur” gaat beoordelen. Ook daar verdienen we punten mee  en voorkomen we boetes. Het volgende dat we uit gaan zoeken is of het mogelijk is dat iemand namens de vereniging juryvoorzitter kan worden. Ook hier zijn namelijk punten te verdienen.

Het is erg fijn om te zien dat wat voor de vakantie als een idee begon op dit moment zijn vruchten begint af te werpen. Ik wil namens de scheidsrechterscommissie via deze weg iedereen die op welke manier zijn steentje tot op heden heeft bijgedragen van harte bedanken daarvoor.

Veel plezier op het veld de komende tijd, op welke manier je daar ook op staat J!

Heeft iemand na het zien of lezen van die bericht behoefte om een bijdrage te leveren aan de uitdaging die we als vereniging hebben, neem dan contact met ons op.

Amanda van Hooff

Namens de scheidsrechterscommissie

Yorick van Krieken, Rob Peperkamp & Amanda van Hooff

#1    23-09-2019    22:49:    Remko
Jullie (Yorick, Amanda en Rob) bedankt voor de inzet en betrokkenheid!