Het Verslag...Tilburg 1 - WION1

23-09-2019 20:07

Na de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag was Tilburg 1 extra gebrand om de wedstrijd tegen Wion tot een goed einde te brengen. Iedereen heeft deze week de tijd gekregen om nog eens bij zichzelf na te gaan waar het uiteindelijk is misgegaan in de afgelopen wedstrijd. Donderdagavond was daar de inmiddels traditionele bespreking voor de wedstrijd van het komende weekend, maar dit moment werd vooral aangegrepen om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Een kritische reflectie van wat er beter moest, en hoe we er voor zouden zorgen dat dit slechts bij een incident zou blijven. Goede afspraken gemaakt. Zo moeten we bijvoorbeeld op zoek naar een “basis” om op terug te vallen als het even niet lekker loopt. Dat is niet iets wat van de ene op de andere dag geregeld is. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag.

De bezoekers uit Rotterdam brachten grotendeels dezelfde spelers mee als het achttal waar we vorig jaar 4 keer van wisten te winnen. Toch was het wel een stugge ploeg. Dit jaar hebben zij wat hervormingen doorgevoerd in het kader van verjonging. De oude aanvoerder (met de gespierde kuiten) was met pensioen, en wordt nu vervangen door het baardje. Ook was er een reus toegevoegd aan hun eerste team. Alert starten dus! Niet meer laten foppen. We waren er klaar voor.

Het was voor iedereen een kleine opluchting dat we er in de eerste helft weer in slaagden om te korfballen zoals het hoorde. Geen onnodige moeilijkheden opzoeken. Gewoon simpel houden, en de makkelijke kansen uitspelen en benutten. Zo hebben de dames in deze wedstrijd een belangrijke rol vervuld in het vrijkomen rond de korf. Dat doen ze natuurlijk ook het liefst, dus dat was lekker! Nog steeds was het spel in het algemeen niet van heel hoog niveau, en nog steeds werden er (te) veel kansen gemist, maar met een ruststand van 14-5 zag het er rooskleurig uit.

Onder het genot van een lekker ijsje spraken we in de rust af om niet te verslappen. Stel je voor dat je de concentratie verliest en het nog onnodig spannend maakt. Een beetje zoals Willem II zou doen. Hoewel de spanning en de felheid in de tweede helft toch flink afnamen, zijn we geen moment meer in de problemen gekomen. Voor het aanwezige publiek misschien wel lichtelijk slaapverwekkend. Wellicht dat het publiek nog even wakker schrok bij het blokje tegen Willis 😉. Wij moesten kiezen tussen vrij staan en schieten, of heel vrij staan en schieten. Dat is soms nog best lastig. Zij moesten het vooral hebben van statisch spel; oplossen, van afstand schieten, rebounden en weer opnieuw… en opnieuw… en opnieuw. Geen spektakelstuk. Wel weer belangrijke punten binnen. Eindstand 25-11. Na afloop gezellig nog een drankje met de scheids. Helemaal prima.

In de wetenschap dat onze concurrenten op de andere velden niet boven de 16 doelpunten wisten te komen, weten we zeker dat we dit seizoen volledig in eigen hand hebben. Dat zegt natuurlijk niet dat het makkelijk zal worden. Er komen meer stugge ploegen aan. En hoogstwaarschijnlijk zullen er ook nog wat off-days van onze kant tussen zitten. Volgende week weer een thuiswedstrijd (goh wat hebben we het toch goed). Het nog ongeslagen Weidevogels komt op bezoek. Eerste fluitsignaal klinkt om 15:30. Kom gezellig kijken en neem je vrienden of familie mee. En oh ja… als het even kan ook weer zo’n lekker zonnetje als vandaag. Hopelijk tot dan!

Namens Tilburg 1

Fedde