Het verslag... Twist 1 - Tilburg 1

16-09-2019 20:08

Na de gewonnen openingswedstrijd van afgelopen zaterdag was het zaak om tegen Twist uit Vlaardingen onze eerste uitzege te boeken. Bij aankomst scheen de zon, was er een leuke hoeveelheid publiek aanwezig, en bovendien wist ons 2e na een spannend slot de overwinning in de wacht te slepen. Nog een goede wedstrijd erbij, en dit beloofde een mooi weekend te worden.

Niets bleek minder waar, want al na enkele minuten kwamen we in de problemen. We waren van start gegaan zonder onze geblesseerde captain, maar ook zonder enige overtuiging. Fysiek gezien hadden we het zwaar tegen deze stugge ploeg. Veel rebound ging verloren aan onze kant. Aanvallend kwamen we niet in ons ritme (lees: veel 1-schotsaanvallen), en verdedigend lieten we ons te makkelijk foppen rond de korf. Een paar onnodige doelpunten tegen, en we liepen al achter de feiten aan. Daar kwam bij dat Twist soms tot wel 6 of 7 keer kon herhalen in één aanval. Uiteindelijk komen de goals aan hun kant dan vanzelf.

Na een aantal vroege tactische aanpassingen en een overduidelijke wake-up call leken we iets meer grip te krijgen op de doelpunten van de tegenpartij. We brachten een 8-4 achterstand terug naar één doelpunt achter bij rust, 11-10. Nog geen man overboord. Meteen na rust moesten we die eerste goal maken, en vervolgens de wedstrijd spelen alsof we bij 0-0 zouden beginnen. Helaas was dit niet het eerste plannetje wat niet bleek te lukken aan Tilburgse kant. Vanaf 12-10 bleef het wel aanhaken voor ons, maar konden we nooit echt de leiding nemen. Verdedigend gezien was de storm wel gaan liggen, met maar 6 tegengoals in de tweede helft. Echter, onze doelpuntenmachine heeft geen moment mogen draaien vandaag. Hier en daar kwam er een kleine opleving en was er weer hoop, maar dit bleken achteraf niets meer dan wat kleine stuiptrekkingen. Dan nog wat wissels om een goal te forceren. Helaas ook tevergeefs. Het zat er vandaag niet in. Met 5 goals in de tweede helft kun je ook bijna geen wedstrijden winnen. Eindstand 17-15.

Met onze doelstelling om kampioen te worden in gedachten, is het wel heel pijnlijk om al in de tweede wedstrijd onderuit te gaan. Misschien nog wel pijnlijker dat we vandaag niet eens kunnen zeggen dat we hadden verdiend om te winnen. Zij speelden het spelletje slimmer, terwijl wij weten dat we op kwaliteit er over heen moeten kunnen denderen. Voor Twist leek dit een geweldige stunt, afgaand op de manier waarop spelers en fans de overwinning vierden. Kansen waren er genoeg. Het lag niet aan het weer. Ook niet aan de scheidsrechter. Snel terug naar de tekentafel… er is nog niets verloren gegaan. Volgende week moeten we onze rug rechten in een thuiswedstrijd tegen Wion. Kunnen we rekenen op jullie support?

Namens Tilburg 1

Fedde

#1    20-09-2019    19:30:    Johan
Wederom leuk verslag Fedde. Morgen zijn we er weer bij om jullie aan te moedigen.