Home / Nieuws

Brabocup prooi Tilburg 4!

09-01-2019 09:00

Brabocup prooi Tilburg 4!

Met de feestdagen op de kalender staat de competitie even stil. Natuurlijk is er tijd voor familie, gezellig eten en een lekker drankje. Echter, in topconditie blijven is ook noodzakelijk. Tilburg 4 gaf het goede voorbeeld en speelde op zaterdag 29 december voor de enige echte Brabocup. Twee poulewedstrijden moesten bepalen voor welke plek op de ranglijst eindelijk gespeeld mocht gaan worden. De schotklok zou vandaag was extra druk op het spel leggen, appeltje eitje.

Om 18.00 uur stond Voltreffers 1 te trappelen om ons bij de spreekwoordelijke ‘horens’ te pakken. Soms stonden we even achter maar vooral vaak gelijk. Tegen het einde van de wedstrijd zie je dan toch dat we conditioneel ijzersterk zijn en uitlopen. Voltreffers moet zijn meerder erkennen in Tilburg wanneer Super-Suus, Back-to-back-Barrie, Bracephan en supersonic-Amanda even gas geven.

Met een aantal doelpunten verschil wordt de wedstrijd gewonnen en liggen we op koers voor de finale. Lang tijd om te rusten was er niet. Om 19.00 uur had Scheldevogels 1 hun munitie op scherp om veel raak te schieten tegen ons. Nog frisse, leaugue waardige, toppers zijn bij de start van deze pot weer present. El-Classico, Rebound-Vinnie, Schorrie-Morrie en Kogelstoot-Koolen vliegen uit de startblokken. Eerste deel van de wedstrijd is al te zien dat Tilburg te sterk is maar we missen echter teveel opgelegde kansen waardoor Scheldevogels bij blijft. Wanneer het gat van de gele mand gevonden is lopen de in inschietshirts spelende blauwe kanaries makkelijk uit en komt de overwinning niet meer in gevaar. Op naar de finale waarin DSO 1 de tegenstander is geworden.

Volle tribunes van beide ploegen vullen de sporthal (bedankt Jan en Leonie!). Springbil-Robbie (ai) en Kalasjnikovonne schieten zoals vaak met scherp. Syvieneke strooit met passes en loopt haar befaamde ronde wijkballen over de sportvloer. Ook Rambo schakelt een paar versnellingen hoger om de finale van glans te voorzien. Na een comfortabele voorsprong van Tilburg weet DSO echter zich terug te knokken en vlak voor tijd de score gelijk te trekken. Een verlenging van 5 minuten volgt. Vakkundig wordt er korte metten gemaakt met de geel-zwarten uit Klundert door in iedere minuut nog een goal te maken. Na het laatste fluitsignaal volgt een staande ovatie van alle toeschouwers die van heinde en ver zijn komen kijken. Het was ons een waar genoegen!

Enkele opmerkelijke feitjes:

Wij wensen alle leden een sportief 2019 toe!

Tilburg 4.

 


Reacties (4)

#1    10-01-2019    08:53:    Schorriemorrie
Rambo, eerst zelf goed opletten waar de paal staat

We hebben tevens 100 euro "prijzengeld" gewonnen. Een cadeaubon voor een sportzaak. Deze doneren wij als team aan de vereniging (te besteden voor prijzen voor de kinderbingo)
#2    10-01-2019    19:22:    Marcel
Goed verhaal Rambo, lekker kort ook...

Maar niettemin gefeliciteerd met deze prijs. Kun je toch mooi bijschrijven op je palmares.
#3    10-01-2019    19:23:    Marcel
Goed verhaal Rambo, lekker kort ook...

Maar niettemin gefeliciteerd met deze prijs. Kun je toch mooi bijschrijven op je palmares.
#4    11-01-2019    11:34:    Rambo
Ghehe… ik had het na de eerste keer al gelezen Marcel anders word je verhaal zo lang. Yep, idd een belangrijke prijs. We hebben er als team dan ook hard voor gewerkt.

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000