Home / Nieuws

Privacy bij KVT

07-09-2018 09:20

Privacy bij KVT

Zoals u wellicht weet is op 25 mei de nieuwe Europese wetgeving in, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Als gevolg van deze wetgeving worden ook aan sportclubs extra regels opgelegd om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens van hun leden. Bij KVT zijn we de laatste maanden druk in de weer geweest om hiervoor het e.e.a. uit te zoeken en om zaken te beschrijven.

Wat gaat u ervan merken?

We gaan al onze leden (bij minderjarige de ouders) vragen om toestemming om foto’s/films, waarop onze leden kunnen staan, te kunnen blijven plaatsen op de website en social media (om onze club te promoten en mensen te informeren). We gaan hier komende week mee starten. De formulieren (Toestemmingsformulier Privacy) vindt u in de kantine of hieronder via de link. Vul hem in en doe het formulier daarna in de brievenbus die in de kantine hangt zodat hij verwerkt kan worden in onze AVG administratie.

Vul hem in en doe het formulier daarna in de brievenbus die in de kantine hangt

De website gaan we ook aanpassen. Bij teamfoto’s worden straks alleen nog voornamen getoond en bij contactgegevens van bepaalde functionarissen is alleen nog een @kvtilburg.nl mailadres aanwezig. Op de website zal binnenkort ook een privacy policy worden geplaatst.

Het inschrijfformulier voor nieuwe leden is aangepast zodat we op voor hand al onze leden kunnen informeren op welke wijze wij zorgvuldig met de gegevens van onze leden omgaan.

Daarnaast hebben we een notitie gemaakt waarin staat vermeld welke automatiseringssystemen we gebruiken, wie ervoor geautoriseerd is, hoe we omgaan met foto’s, formulieren voor het kamp etc. Hebt u hier vragen over? Neem dan contact op met de privacy coördinator binnen de vereniging.

Wat kunt u zelf doen?

Bij KVT maken alle leden gebruik van de Sportlink app. Hierin staan de wedstrijden, uitslagen, standen, maar ook de adressen van verenigingen en de “speelkaarten” van alle leden en tegenstanders. In deze app heeft u drie mogelijkheden om u te presenteren.  Te weten “open”, “Normaal” en “beperkt”. U kunt deze wijzigen in de app onder het kopje “instellingen”, “mijn persoonsgegevens”, naar beneden scrollen daar kunt u het wijzigen en zelf bepalen welke gegevens u zichtbaar wilt hebben voor anderen.

Als u onverhoopt gegevens, foto’s of andere zaken op onze website/onze social media of via andere kanalen ziet waarvan u denkt dat uw privacy wordt beschadigd doe daarvan dan a.u.b. een melding privacy coördinator (secretaris@kvtilburg.nl) zodat we het kunnen wijzigen of het e.e.a. met elkaar bespreekbaar kunnen maken.

http://www.kvtilburg.nl/images/documenten/toestemmingsverklaring-avg-versie-1.1 28-8-2018.pdf


Reacties (23)

#1    07-09-2018    15:26:    Spelling
Er staat een typ fout in de verklaring. Bij onderstaande zin;

Verslagen waarin mijn voornaam genoemd

Volgensmij moet daar nog wat achter ?
#2    07-09-2018    15:28:    Privacy Policy
De link van de privacy policy wordt gelinkt naar een policy van SDO Veldhoven ?

Moet dat niet gewoon KV Tilburg zijn ?
#3    07-09-2018    20:13:    secratis?
Ik denk dat het mailadres in het bericht ook niet juist is.
#4    10-09-2018    14:43:    @spelling
Wat is er verkeerd aan die zin?
Je geeft toestemming dat er verslagen worden geschreven waarin je voornaam wordt genoemd.

Ik geef de vereniging toestemming voor de hieronder aangekruiste gegevensverwerkingen:
✓ Verslagen waarin mijn voornaam genoemd

Samengevat: Ik geef de vereniging toestemming voor verslagen waarin mijn voornaam genoemd
#5    11-09-2018    07:58:    Typfouten
Gaat niet alleen om die zin, zowel het artikel als het document staat vol met typfouten.
#6    11-09-2018    07:58:    Typfouten
Gaat niet alleen om die zin, zowel het artikel als het document staat vol met typfouten.
#7    15-09-2018    11:16:    Dennis
Ik denk dat we hem hebben gevonden! De nieuwe redacteurs van onze website die schrijffoutloze artikelen gaan maken en de artikelen van anderen na kunnen kijken voor publicatie!

O wacht...

Anoniem...

Jammer...
#8    15-09-2018    14:00:    Yvien
En wat gebeurt er als ik geen toestemming wil geven voor het plaatsen van foto’s op de website of sociale media? Kan ik dan geen lid meer zijn? Het formulier biedt hier nu geen ruimte voor.. dat kan niet de bedoeling zijn toch?
#9    16-09-2018    16:07:    @Dennis
Nee Dennis, maar het kost toch een kleine moeite om het document even te checken op deze slordige fouten ? En het kan gewoon niet dat je naar iets wordt doorgestuurd wat afkomstig is van SDO (V). Dat is gewoon te slordig !!
#10    17-09-2018    14:43:    Peter Tieleman
Wat jammer dat hier telkens anoniem op gereageerd wordt. Zelfs op de opmerking van Dennis is anoniem gereageerd. Ik roep die anonieme reageerders op om zich toch even bekend te maken

#11    17-09-2018    19:22:    Dennis
Dank je Peter!

@'anoniempje'. Ja slordig inderdaad, maar waar gehakt wordt vallen spaanders en een hoop kleine moeites zijn bij elkaar opgeteld soms best wel veel naar onze banen, families, etc.

Verwijzing naar iets wat afkomstig is van SDO, ja ook slordig. Maar zoals je misschien weet (of misschien ook niet, ik weet niet of het je interesseert) proberen we in de region samen te werken, in ieder geval met elkaar te delen, te voorkomen dat er wielen opnieuw uitgevonden moeten worden. Beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen.

Maar als het zo'n kleine moeite is, dan ga ik er vanuit dat jij me je emailadres doorgeeft zodat we stukken voortaan ter controle van de spelling en eventuele links naar jou toe kunnen sturen? Tof, dank je wel. Kleine moeite, groot plezier.

En ten slotte: het is 'het kost een beetje moeite' of 'het is een kleine moeite'. 'Het kost een kleine moeite' is een beetje raar...

#12    18-09-2018    20:43:    Melissa
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het antwoord op de vraag van Yvien? Of is dat inmiddels al aangepast/opgelost?
#13    19-09-2018    18:40:    Dennis
@Yvien en @Melissa, dat betekent dat we ons best gaan doen om die persoon buiten beeld te houden als we foto’s maken, bijvoorbeeld tijdens wedstrijden, avondjes etc of in dat geval geen foto’s meer zullen maken op momenten dat we weten die leden aanwezig zijn. Natuurlijk doen we ons best om iedereen te behouden voor de vereniging. Ook voor het bestuur is dit soort regelgeving een kwestie van ‘uitvogelen’ hoe we het werkbaar krijgen...
#14    22-09-2018    09:35:    Yvien
Ik begrijp niet zo goed waarom er zo fel op gereageerd wordt... deze anonieme tipgever heeft toch gewoon gelijk? Ik lees er niet veel verkeerds in eerlijk gezegd. Kwestie van interpretatie wellicht. Ik begrijp goed dat deze wetgeving lastig is voor een vereniging. Maar er is dus een keuze om het formulier wel of niet in te vullen? Dat zou mijn inziens dan ook op het formulier moeten staan. Nu geef je leden geen ruimte om aan te geven dat ze het niet willen. Het handhaven van ieders wensen hierin is weer een volgende uitdaging...
#15    22-09-2018    13:07:    Dennis
Waarom ik misschien een beetje fel reageer Yvien is omdat ik iemand die anoniem mensen gaat wijzen op fouten die nu eenmaal gemaakt kunnen worden ongeveer het zelfde vindt als iemand die langs de lijn commentaar staat te leveren op de beslissingen van een scheidsrechter of moppert tegen een trainer vanwege het wisselbeleid. Beste stuurlui staan kennelijk aan de wal. Als iemand het dan zo goed weet kenelijk, waarom doet diegene het dan niet zelf?

En als je tips geeft, waarom moet dat dan anoniem... waarom?
#16    22-09-2018    23:20:    ...
Zou niet weten waarom ik niet gewoon een anonieme tip mag geven ?

Maar prima, houd ik voortaan mijn mond dicht, probeer alleen te helpen maar als dat kennelijk niet gewaardeerd wordt dan houd ik mijn mond wel.

Erg jammer dat hier zo fel op gereageerd wordt inderdaad..
#17    23-09-2018    22:17:    beste stuurlui
ach, natuurlijk mag je anoniem een tip geven… vraag is alleen waarom je kennelijk vindt dat dat moet binnen een vereniging….
#18    26-09-2018    19:41:    Joris
Even los van de spelfout (wat gewoon kan gebeuren...)
Hoe moet ik dit formulier invullen als ik geen toestemming wil geven voor 95% van de, reeds aangevinkte (!!), punten?

AVG is opt-in, en geen opt-out. Verder is het ook niet toegestaan om velden reeds aan te vinken, dat dient expliciet door de invuller gedaan te worden (anders is het dus geen opt-in en dus niet rechtsgeldig).


Ik heb serieuze moeite met dit formulier, omdat het totaal niet volgens de regels/wet van AVG is opgesteld.
Verder ben ik enorm benieuwd hoe de handhaving gaat zijn...
#19    26-09-2018    19:44:    Joris
En vergeten te vermelden... Als ik het formulier NIET inlever... Ga ik ervan uit dat er GEEN ENKELE publicatie zal zijn met mijn gegevens/foto's/etc.
Ik hoop dat mensen zich daar wel van bewust zijn. het is namelijk NIET meer toegestaan publicaties te doen zonder explicite toestemming (waarbij het zelfs netjes is om jaarlijks opnieuw toestemming te vragen)
#20    26-09-2018    21:06:    Alv’tje
Misschien dat deze discussie een goed onderwerp is voor de eerstkomende ALV ?
#21    26-09-2018    22:49:    Dennis
Hi Joris, dank voor je vragen, goede punten. We hebben dit afgelopen ALV kort op de agenda gehad en we hebben binnenkort ook een sectie op de website die daarover gaat.

Voor wat betreft de opmaak, misschien onhandig maar het zijn geen vooringevulde vinkjes maar bullets. Met het formulier doen we 1 opt-in, geen losse toestemming voor ieder punt afzonderlijk. Geen handtekening of geen formulier is geen toestemming en moeten we het dus goed regelen voor diegenen. Voorbereidingen daarvoor doen we al, ook in overleg met de webmasters. Gemeente biedt ook ondersteuning. Misschien heb jij vanuit jouw werk meer ervaring hiermee. Als ik je tegenkom op de club volgende keer even over hebben?
#22    27-09-2018    06:07:    Joris
Ik heb me (helaas) ook in de AVG moeten verdiepen, dat klopt. En het is een zeer lastige wet en nog lastiger om goed te handhaven. Echter ook een noodzakelijke. Heb er dus een beetje een haat/liefde verhouding mee.

Overigens vrees ik dat losse toestemming voor ieder punt afzonderlijk noodzakelijk is helaas.

Tik me maar aan, kunnen altijd even kletsen
#23    04-10-2018    14:34:    Remko
Chips... heb ik laatste tijd bovenstaande allemaal gemist
Ik zou zeggen:
- anoniem: geen tijd aan spenderen.
- AVG: hierzo nog een ervaringsdeskundige. Advies: maak het voor jezelf als vereniging zo simpel mogelijk en accepteer een minder interessante site.

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000